Socialdemokratų pinigų dalybos – kam gaila, o kas rengia neteisėtus įstatymus

Lietuvos socialdemokrato partijos pirmininkas Gintautas Paluckas „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ kalbėjo apie buvusių kolegų, „socdemdarbiečių“ bandymus gauti pinigų. Jo teigimu, negalima priimti neteisėtų įstatymų, ką politiko teigimu, valdantieji ir bando daryti.

LSDP partijos pirmininkas G.Paluckas ir LSDDP frakcijos Seime seniūnas A.Palionis. <br>T.Bauro nuotr.
LSDP partijos pirmininkas G.Paluckas ir LSDDP frakcijos Seime seniūnas A.Palionis. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-28 08:45

Paklaustas, ar jam gaila pinigų buvusiems kolegoms, G.Paluckas pabrėžė, kad problema visai ne čia.

„Ne, pinigų negaila. Apmaudu, kad suveda visą šitą sudėtingą temą į asmeninius santykius ir jų aiškinimąsį. Bet čia yra gilesnė problema, tie siūlymai, kuriuos šiandien valdantieji atnešė ir pateikė Seimui, jie paprasčiausiai prieštarauja Konstitucijai. Apie tai kalba dar 2012 metų išaiškinimai, apie tai kalba VRK, Seimo teisės departamentas. O neteisėtų įstatymų nereikia priimti“, – „Žinių radijo“ etertyje pasakojo LSDP pirmininkas.

Jis teigė, kad jei buvusiems kolegoms taip trūksta pinigų, LSDP gali paskolinti.

„Taip mūsų partijos gaunama dotacija buvo nemaža. Bet pagal tvarkas, skaičiuojami visi rinkimai: Seimo, EP, savivaldos. Tas biudžetinis finsansavimas yra nemažas. Bet jei buvusiems bičiuliams taip striuka, paskolinsime pinigų draugiškai. O paskui, jei jau gaus gyventojų pasitikėjimą, turės grąžinti. Mes truputį aišku juokaujame, bet tikrai nesutinku, kad čia turi būti santykių aiškininamasis. Nauja siūloma tvarka kelia tolimesnio partijų trupėjimo grėsmę. Dabar gali ir liberalų frakcija sutrupėti ir gauti pinigų“, – kalbėjo G.Paluckas.

Jo teigimu, taip silpnėja demokratija.

„Tai yra ydinga praktika, demokratija silpnėja. Pagrindinis argumetnas, tai nėra teisėta. Konstitucija tai aiškiai pasakė, kad pinigus gali gauti tik partijos dalyvavusios rinkimus“, – „Žinių radijo“ eteryje sakė G.Paluckas.

„Politika, deja, tampa cinišku interesų derinimu ir žaidimu. Ir turint omenyje ilgą politinę patirtį, politinis cinizmas dominuoja“, – kalbėjo G.Paluckas.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad LSDDP jau net keletą kartų skirtingais būdais Seime bandė gauti valstybės dotaciją, remiantis tuo, kad turi frakciją Seime. Visgi, opozicija visus tokius bandymus blokavo, jie ištraukdavo savo korteles ir įstatymai būdavo nepriimti dėl per mažo Seimo narių skaičiaus.

LSDDP frakcijos nariai atsiklo nuo LSDP partijos neilgai trukus po to, kai naujasis partijos pirmininkas G.Paluckas paskatino partiją rengti apklausą, ar reikia likti su valstiečiais valdančiojoje koalicijoje. LSDP liko opozicijoje, o LSDDP sudarė frakcijų koaliciją su valstiečiais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.