Vakaris Deksnys. Laiškanešiai, laikas pamiklinti kojas!

Kunigaikštis Gediminas, pasirodo, buvo geriausias visų laikų Vilniaus meras, nes savo vizijų jam nereikėjo kelerius metus laikyti paslėptų stalčiuje. Taip išaiškino konservatorių kandidatas į sostinės vadovo kėdę D.Kreivys.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2018, 8:08 AM

Gediminaičių dinastijos pradininko dvasia pastaruoju metu, regis, ne juokais apsėdo ir kitus politikus. Tarp jų – ir premjerą S.Skvernelį.

Brūkšt – ir surašė valstiečių atstovas laišką dvylikai užsienio prekybos kompanijų. Kaip Gediminas kadaise kvietė amatininkus, riterius, račius, batsiuvius ar pirklius, taip Saulius maldauja atvykti prekybininkus, kad jie įrodytų mūsiškiams, jog nuo lietuvių negalima lupti devynių kailių.

Tačiau vieno laiško turėtų būti negana – juk didysis kunigaikštis jų išsiuntinėjo mažiausiai šešis (bent tiek žinoma istorikams).

Kodėl negalėtų pats premjeras ar bent energetikos ministras brūkštelėti keletą eilučių OPEC nariams? Suprantate, mielieji, naftos kainos kyla, opeliai ir folksvagenai pas mus seni, ryja daug benzino ir dar daugiau dyzelino, gal pastatytumėte dar porą perdirbimo gamyklų, būkite geri.

Ūkio ministras turėtų kreiptis į aludarius, kad jie čia įkurtų bent dešimtį daryklų, nes mūsiškis alus per brangus ir dar, kalbama, iš visokių miltelių.

Ką jūs sakote? Alus brangus dėl didelių akcizų? Tai tuomet tegul finansų ministras raštu kreipiasi į Nobelio ekonomikos premijos laureatus ir paprašo atsiųsti receptą, kaip, didinant mokesčius, atpiginti šį tautos mėgstamą gėrimą.

Susisiekimo ministrui R.Masiuliui patartina kviestis užsienio kelių tiesėjus, mat savi niekaip nesutinka kloti asfalto nuostolingai, todėl vis tenka nutraukti konkursus, nes per brangu.

Ką jau kalbėti apie Švietimo ir mokslo ministeriją, kuriai tiesiog privaloma kviestis mokytojus iš svečių kraštų – savi tiek išpuikę, kad jiems keliomis dešimtimis eurų padidinta alga vis tiek per maža.

Rašykite laiškus, gerbiamieji valdžios vyrai ir moterys. Aišku, naudos iš to bus gal tik skurstantiems paštininkams.

Tačiau bent primirštas epistolinis žanras vėl atgims, įkvėptas kunigaikščio Gedimino dvasios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.