Tarp kitko. Neskatink imti kyšių, atriek biudžeto

Visi spėlioja, laužo galvą ir rankas, rėkauja, jaudinasi, kodėl pirmoji valstiečių ledi A.Širinskienė su savo širdies valdovu R.Karbauskiu taip atkakliai siekia išplėšti kąsnį iš biudžeto ir papenėti koalicijos mažutėlius?

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2018, 8:04 AM

Tuos, tik vakar gimusius, kurie pasikrikštijo „socialdarbiečiais“.

Kodėl toji valstietija netgi galimybę Vyriausybei skolintis pinigų šiems bėdžiams įrašė šalia galimybės skolintis pačiam tauriausiam reikalui – tėvynės gynybai?! Kodėl jie numoja ranka į pasipiktinimą dėl tokios šventvagystės?

Vieni mano, kad svarbiausia priežastis – „socialdarbiečių“ šantažas dėl ko nors nebalsuoti. Kiti, patys budriausi, įžvelgia visur pasiekiančią Kremliaus ranką. Treti mato ir viena, ir kita.

O ką sako pirmoji valstiečių pora? A.Širinskienė pasiaiškino su tokiu sukrečiančiu valstietišku paprastumu ir tiesmukumu, kad skatina bent iš dalies ja patikėti.

Pasak motiniškosios valstietės, ji tiesiog rūpinasi, kad jaunieji „socialdarbiečiai“ su G.Kirkilu ir J.Bernatoniu priešakyje nepaklystų ir nepaslystų, o jų partija neitų plėšikauti arba imti kyšių.

Mat esą jeigu negaus pinigų iš valstybės kišenės, jiems liks tik toks kelias pragyventi. Jie išdidūs, elgetauti tikrai neis, todėl pradės imti dėžutes nuo degtinės kaip kokie liberalai.

„Mums būtų labai nemalonu, kad mūsų koalicijos partneriai būtų pagauti taip, kaip kitos partijos, su dėžutėmis“, – Eltai paaiškino A.Širinskienė.

Argumentas, kad valstybės pinigai apsaugos partijas nuo potraukio pildyti juodąsias kasas, buvo trimituojamas ant kiekvieno kampo jau tuomet, kai partijos buvo sodinamos tik ant biudžeto dietos. Jau tada tai skambėjo absurdiškai, o galutinai šios tvarkos absurdiškumą kaip tik ir įrodė A.Širinskienės minimi liberalai, kurie ir gyveno iš biudžeto.

Bet juk dera atleisti šiokius tokius nenuoseklumus, kai regime išties nuoširdų rūpinimąsi mažutėliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.