Vytautas Bruveris. Liberalai pasijuto penkta šuns koja

Bėda viena nevaikšto. Jei esi liberalas, šią liūdną tiesą žinai ypač gerai, nes jauti ją kasdien savu kailiu. Teismas dėl galimos korupcijos, atimta valstybės dotacija, partijos byrėjimas ne tik Vilniuje, bet ir pačioje istorinėje tvirtovėje Klaipėdoje, įvairios kitos vidaus rietenos. Viską net sunku išvardyti.

Vytautas Bruveris.
Vytautas Bruveris.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2018, 9:39 AM

O ant palinkusio karklo visos ožkos lipa. Ypač tokios, kaip dabar Seimo valdančioji Naisių aršioji. Pamenate, kaip neseniai ji beveik be liberalų vadovybės žinios paėmė iš jų J.Liesį ir paskyrė Seimo vicepirmininku.

Dabar užklupo dar skaudesnė istorija. Sugalvojo liberalai, regis, ir nekaltą, ir labai gražų, ir itin svarbų dalyką – surengti Seime konferenciją apie šunų teises.

Ji turėjo įvykti gyvūnų globėjo Šv.Pranciškaus dieną, o apie šunų bėdas, rūpesčius ir džiaugsmus turėjo amsėti ne tik jie patys, bet ir jų šeimininkai, kiti dvikojai forumo dalyviai.

Dėl to liberalai į Seimo valdybą kreipėsi dar pavasarį, bet ši valstiečių vadeliojama struktūra pradėjo ožiuotis. Tai laikas netinka, tai dar kas nors. O iki renginio likus savaitei be jokių paaiškinimų nedavė leidimo.

Brutalus ne tik gyvūnų, bet ir opozicijos teisių trempimas, rodantis, kokiais dvarponiais jau yra pasijutę valdžią užgrobę pilkasermėgiai, – tokiu pasipiktinimu tryško liberalų vedlys E.Gentvilas.

Tiesa, pirmoji Seimo vicepirmininkė R.Baškienė sunerimusį „Lietuvos ryto“ korespondentą tikino, kad tikrai gerbia liberalus, o šunis myli, taigi nespjauna nei į vienų, nei į kitus teises.

Politikė aiškino, kad tiesiog tomis dienomis visos salės Seime užimtos, todėl šunų ir liberalų „maloniai paprašyta“ susirasti vietą renginiui kur nors kitur.

Bet čia pat R.Baškienė prasitarė ir apie tikrąją kliūtį konferencijai rengti – Seimo vadovybė pamanė, kad parlamente susibūrę šunys galėtų sumenkinti jo prestižą.

Negali nepritarti. Seimas – per rimta įstaiga, kad čia dvikojams ambryti imtų trukdyti dar ir keturkojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.