Tarp kitko. Slėpkite telefonus – grėsmė artėja

Dviejų Baltarusijos pasienyje esančių užkardų pareigūnai vykdami į tarnybą išmaniuosius telefonus priversti pamiršti. Ne dėl to, kad atokiose vietovėse nėra ryšio. Asmeniniais išmaniaisiais elektroniniais prietaisais uždrausta naudotis.

komentatoriai komentaras Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
komentatoriai komentaras Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2018, 12:06 PM

Nors Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadai nenorėjo kelti panikos ir tik miglotai aiškino, kodėl atsirado toks draudimas, budri visuomenė iššifravo: telefonus pasieniečiams nurodyta pamiršti, nes esą kyla fizinių ir kibernetinių grėsmių iš Baltarusijos.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys L.Kasčiūnas įvardijo konkrečiai – pastaruoju metu vis daugiau atvejų, kai Baltarusijos specialiosios tarnybos mėgina verbuoti arba ieško ryšių su mūsų pasieniečiais.

Taigi Lietuvos sienos sargai pavojaus akimirką naudosis 26 seno modelio tarnybiniais mobiliaisiais telefonais – jais pakeitė asmeninius išmaniuosius.

Bet prieš tai sukilo pareigūnų profsąjunga, kurios atstovai vėlgi geriau būtų patylėję.

Kai vieni pasėjo paniką dėl grėsmių iš Baltarusijos, kiti išplepėjo, jog už skurdžius atlyginimus dirbantys pasieniečiai anaiptol nevargsta.

Iš tiesų, šiais laikais turėti išmanųjį telefoną – jokia prabanga. Bet profsąjunga pareiškė, kad draudimas tarnybos metu nešiotis nuosavus išmaniuosius atims iš pareigūnų galimybę kontroliuoti savo buitį.

Esą kažkur miške prie Baltarusijos budintis pasienietis nebegalės išmaniuoju telefonu savo namuose įjungti indaplovės ar pasišildyti miegamojo.

Prancūzijos parlamentas šiemet irgi uždraudė naudotis išmaniaisiais telefonais. Tik ne pasieniečiams, o moksleiviams iki 15 metų.

Telefonai jaunųjų prancūzų dėmesio nebeblaškys tik per pamokas. Tuo metų paslėpę išmaniuosius telefonus Lietuvos sienos sargai apsaugos nuo grėsmių pačią valstybę. Kaip toli prancūzams iki lietuvių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.