Vytautas Bruveris. Tikros Kalėdos būna tiktai Naisiuose

Žalias ir vagia Kalėdas – kas? Ne, ne tas Grinčas iš amerikoniško filmo, o mūsų tikras lietuviškas valstietis. Teisingiau, iš visų valstietiškiausias R.Karbauskis.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Oct 11, 2018, 7:33 AM

Vakar Seimo Kultūros komiteto posėdyje pirmininkas ėmė samprotauti, kad dabar švenčiame Kalėdas neteisingai, nelietuviškai, o Kalėdų Senelį reikėtų pagaliau pakeisti tikruoju lietuviškuoju Kalėda.

Tokių idėjų komitete R.Karbauskis pažėrė po to, kai kartu su kolegomis išklausė Etninės kultūros globos tarybos veiklos plėtros koncepciją 2019–2027 metams.

Labiausiai valstiečiams ir tarybos nariams rūpėję klausimai buvo tokie: ar nereikėtų įstatymais kaip nors sureguliuoti, kad privačių kaimo sodybų savininkai užsieniečiams teisingai ir nesukomercintai rodytų etninę kultūrą, ir kodėl per Kalėdas prie eglučių skamba „Jingle Bells“?

„Grįžta emigrantai Kalėdoms, girdi nelietuvišką muziką ir nesijaučia namuose esą“, – rypavo tarybos atstovai.

Galutinį žodį tarė pats pirmininkas iš Naisių: „Lietuvoje yra tokia viena vieta – jos pavadinimo čia nesakysiu, kur lietuviškas Kalėda priiminėja dešimtis tūkstančių visą Kalėdų laiką. Ne Senelis Šaltis, bet Kalėda. Net ženklai ant jo rūbų yra visai kitokie, nei įprasta tame sukomercintame pasaulyje.“

Nors ir supainiojęs rusišką Senį Šaltį su seniai jį pakeitusiu Kalėdų Seneliu, R.Karbauskis vis dėlto prisiminė teisingą pastarojo adresą.

Mat jis iškėlė užduotį – tėvai (arba prezidentė D.Grybauskaitė) turi nustoti vežti vaikus į Laplandiją, o vesti juos pas Kalėdą į tą vieną tikrą vietą.

Tiesa, valstiečių vedlys čia pat tikino, kad neketina uždrausti Kalėdų Senelio ar „Jingle Bells“ įstatymais, o tik formuoti šias blogybes išstumsiančią „alternatyvą“. Ėmėme ir patikėjome.

Todėl nenustebsime, jeigu prie Seimo netrukus ims mitinguoti vaikai, reikalaudami grąžinti iš jų vagiamas Kalėdas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.