Vygaudo Ušacko kirtis konservatoriams: demokratijos šventė tėra imitacija

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirminiuose rinkimuose dalyvaujantis ambasadorius Vygaudas Ušackas vis garsiau pradeda kalbėti apie tai, kad šie rinkimai, kurie vyks lapkričio 3-4 dienomis, nėra iki galo demokratiški.

 V.Ušackas aštriai kirto konservatoriams.<br> lrytas.lt montažas.
 V.Ušackas aštriai kirto konservatoriams.<br> lrytas.lt montažas.
Vygaudas Ušackas. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vygaudas Ušackas. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 17, 2018, 9:01 AM, atnaujinta Oct 17, 2018, 9:10 AM

Jis apie tai paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“.

„Grįžau iš Čikagos, kur vietos bendruomenė niekaip negali suvokti, kodėl TS-LKD – partija, kurią dauguma išeivių ne vienerius rinkimus palaikė per rinkimus – nusprendė, kad užsienyje gyvenančius Lietuvos piliečius per sudėtinga ir brangu kviesti į #demokratijossvente. Daugelio, su kuriais kalbėjome, savijauta lyg giminaičių, kurių pagalbos ir paramos šeima vis prašo ir nori, bet štai švęsti renkasi uždarame draugų ratelyje“, – apie jam keistai skambančius pirminius rinkimus rašė V.Ušackas.

Kandidato teigimu, jau dabar tampa akivaizdu, kad jei bus atsižvelgta į užsienio lietuvių peticiją, tai bus daroma tik „dėl akių“.

„Į siūlymą nukelti mėnesiui rinkimus, kol bus išspręsti vadinamieji „techniniai nesklandumai“, nesulaukiau jokios reakcijos“, – apgailestavo kandidatas. Pabrėždamas, kad „balsavimo teisės atėmimas iš dešimčių tūkstančių aktyvių piliečių, buvo suderintas tik su vienu kandidatu“.

„Todėl ir sakau, kad kuo toliau, tuo labiau #demokratijossvente įgyja imitacinių akcentų. Kai kandidatas į rinkimus nusileidžia paskutinę dieną tarsi auksiniu gelbėtojo parašiutu, viskas dar atrodo kaip šou“, – rašė jis.

„Todėl puikiai suvokiu, kodėl visa agitacija dalyvauti #demokratijossvente iš esmės vyksta tik FB burbule – imituojamoje tikrovėje laimėti yra paprasčiau. Nuvažiuokite į bet kurį rajoną, susitikite su žmonėmis – 90 procentų jų apie jokią Demokratijos šventę negirdėjo. Bet, matyt, viršūnėms ir nereikia, kad girdėtų“, – samprotavo politikas V.Ušackas.

„Režisuojamų rinkimų esu matęs ir ne vieną Rusijoje, kur dirbau ES ambasadoriumi. Labai nenoriu, kad jie taptų norma Lietuvoje – ir ypač mano partijoje, kuri tiek daug prisidėjo, gindama ir įtvirtindama Lietuvoje demokratiją“, – rašė kandidatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.