Tarp kitko. Karjeros šuolių tramplinas – kurorte

Gaila tų teisėjų, prokurorų ar valstybės tarnautojų, kurie metų metus pluša sąžiningai vykdydami savo pareigas, lanko įvairius kursus, tobulinasi, kad tik pakiltų karjeros laiptais, o kartu ir padidėtų jų atlyginimo koeficientai.

A.Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
A.Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2018, 6:17 AM, atnaujinta Jan 28, 2019, 10:55 AM

Yra kur kas paprastesnių ir gerokai greitesnių būdų prakusti, o kartais – netgi sulaukti šlovės valandos.

Jei sąžiningai vykdysi nurodymus iš viršaus, karjera gali tapti tokia greita, kad net saugos diržus teks prisisegti.

Sutapimas ar ne, bet labiausiai tokiems karjeristams sekasi, kai jie priima neparankius sprendimus Druskininkams arba jo merui R.Malinauskui.

Antai M.Šalčius, neva gindamas viešąjį interesą, pareikalavo nugriauti R.Malinausko namą Latežerio kaime ir jo tėvo statinius Grūto parke. Ir iš eilinio prokuroro tapo Kauno apygardos prokuratūros skyriaus vadovu.

Jam nuolat iš paskos linkčiojusi Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos Alytaus skyriaus pareigūnė O.Gruodienė irgi pakilo – paskirta Kauno apygardos departamento Teisės skyriaus vedėja. Dabar ši porelė tapo neišskiriama, kai teismuose tenka nagrinėti Druskininkų reikalus.

Kasacinį skundą parengusi ir Vijūnėlės dvarą pareikalavusi nugriauti Generalinės prokuratūros prokurorė D.Nikitinienė taip pat palypėjo aukštyn, o svarbiausia – gavo apdovanojimą iš pačios prezidentės rankų.

Šalies vadovė nepamiršo ir Aukščiausiojo teismo kolegijos narės S.Rudėnaitės. Vos ši kolegija patenkino D.Nikitinienės skundą, teisėjos kadencija Aukščiausiojo teismo civilinių bylų pirmininko poste, nepaisant kalbų apie rotaciją, D.Grybauskaitės dekretu buvo pratęsta.

Taigi, kaip supratote, sumaniems karjeristams nereikia jokių kursų ar kitokių nuobodybių. Užtenka nukreipti žvilgsnį į Druskininkus, uoliai vykdyti iš labai aukštai gautus paliepimus ir patiems kopti vis aukščiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.