E. Gentvilas apie santykius su R. Šimašiumi: „Manęs nelabai klauso“

„Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ dalyvavęs liberalų lyderis Eugenijus Gentvilas, paklaustas, kaip vertina politologų ne pačias linksmiausias prognozes partijai ir net tam tikrą „Mišių užsakinėjimą“, kalbėjo: „Pagrindo jie visada tam turėjo po Eligijaus Masiulio krizės ir šis mygtukas spaudžiamas ne pirmą kartą, bet šį kartą taip neatsitiks ir „Requiem“ kūrinys nebus pabaigtas.“

 E.Gentvilo teigimu, nors partija ne kartą siūlė įvairių kompromisų, noro bendradarbiauti ar kalbėtis iš R. Šimašiaus nesulaukta.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 E.Gentvilo teigimu, nors partija ne kartą siūlė įvairių kompromisų, noro bendradarbiauti ar kalbėtis iš R. Šimašiaus nesulaukta.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
E.Gentvilas pripažįsta, kad santykiai su R.Šimašiumi įtempti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
E.Gentvilas pripažįsta, kad santykiai su R.Šimašiumi įtempti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 19, 2018, 8:25 AM, atnaujinta Oct 19, 2018, 8:33 AM

Šią savaitę Liberalų gretose kilo naujas sąmyšis po to, kai sostinės meras Remigijus Šimašius pareiškė, kad dalyvaus savivaldos rinkimuose ne kaip partijos narys, o su rinkimų komitetu.

„Milžiniškas pavojus partijai kilęs ir Remigijus Šimašius norėjo susprogdinti netikėtumo bombą ir pasiekti, kad kuo daugiau partijų skyrių pasektų jo keliu. Iš esmės niekas su juo nesutiko. Efekto R. Šimašiaus demaršas nepadarė. Partijos sugriuvimo pavojaus nėra, bet sakyti, kad čia viskas gerai, negaliu. Nemanau, kad laidotuvių maršas skamba partijai“, – kalbėjo E. Gentvilas.

Paklaustas apie santykius su R. Šimašiumi, liberalų lyderis priminė, kad jau metai, kai R.Šimašius nebėra partijos pirmininkas. E.Gentvilas teigė tokiam žingsniui nepritaręs. 

„Negaliu sakyti, kad santykiai bičiuliški, bet mes tikrai kalbamės. Bandau jam rodyti kelią į kompromisus, bet manęs nelabai klauso“, – kalbėjo laidos svečias. Anot jo, santykiai su R. Šimašiumi ėmė šlyti dar praėjusių metų lapkritį.

Liberalų lyderio teigimu, nors partija ne kartą siūlė įvairių kompromisų, noro bendradarbiauti ar kalbėtis iš R. Šimašiaus nesulaukta. „Paliekame ištiestą ranką ir sakome, kad jums yra galimybė grįžti, jei to norėsite“, – kalbėjo jis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.