Skandalo sukrėsto Šiaulių lopšelio-darželio vadovė: visi laukiame išvadų

Ketvirtadienį kilo skandalas dėl Šiaulių lopšelyje-darželyje „Gluosnis“ galimai naudoto fizinio ir psichologinio smurto prieš mažamečius. Jo pasekmė – darbą savo noru palikusi auklėtoja ir auklėtojos padėjėja.

Lopšelio - darželio bendruomenė laukia Švietimo skyriaus ir policijos pareigūnų tyrimo išvadų.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Lopšelio - darželio bendruomenė laukia Švietimo skyriaus ir policijos pareigūnų tyrimo išvadų.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-19 11:43, atnaujinta 2018-10-19 13:36

Atslūgus aistroms, įstaigos vadovė Rasa Plienienė sutiko pakomentuoti situaciją. Direktorė negynė skandalo sūkuryje atsidūrusių pavaldinių, bet sakė netikinti mestais kaltinimais: „Turiu savo nuomonę ir pasvarstymų, bet kol kas susilaikysiu“.

R.Plienienė pažymėjo, jog rudens pradžia yra tas metas, kai administracija ypač dažnai lankosi grupėse, akylai stebi, kaip sekasi lopšelį – darželį lankyti pradėjusiems naujokams. Vadovė pažymėjo, kad neturėjo nė vieno nusiskundimo dėl į įvykių verpetą patekusios darbuotojos: „Ją mylėjo ir vaikai, ir tėvai“.

Septintus metus įstaigai vadovaujanti R.Plienienė sakė, kad visada ragina bendruomenėje kilusius nesusipratimus aiškintis tarpusavyje, kalbėtis: „Šiuo atveju skandalas buvo įžiebtas per su bendruomene nesusijusius tarpininkus, ir ta grandinė kelia rimtų abejonių.

Esu linkusi manyti, kad visa ši istorija yra ne dėl smurto, o dėl darbuotojų tarpusavio nesutarimų“.

Direktorė sakė, kad pavyzdine laikyta pavaldinė, išgirdusi kaltinimus, nedvejojo nė akimirkos: „Ji įsižeidė, todėl paėmė iš spausdintuvo popieriaus lapą ir išsyk parašė prašymą palikti darbovietę savo noru. Moteris pasakė, kad net nenori aiškintis dėl absurdiškų kaltinimų. Tik vėliau ji parašė laišką kolektyvui“.

R.Plienienė sakė netikinti, kad darbuotoja galėjo vaiką uždaryti tualete, rišti prie kėdės. Juolab kad tariamai nukentėjusi šeima pati pretenzijų nereiškė – triukšmą sukėlė moteris, kurios vaikas lanko kitą darželį.

„Tikiuosi, kad Švietimo skyrius, policijos pareigūnai atliks išsamų tyrimą ir mes atsikratysime to baisaus šešėlio", – emocingai kalbėjo direktorė.

R.Plienienė atmetė priekaištus, kad į skandalą patekusi pavaldinė su ja yra susijusi giminystės ryšiais. Įstaigos vadovei įvardijus tą ryšį, paaiškėjo, jog labai tolima giminaite šią moterį būtų galima pavadinti, bet nors kraujo ryšys ir nesieja.

Skandalas kilo, kai viena šiaulietė per socialinį tinklą „Facebook“ kreipėsi į merą Artūrą Visocką ir parašė apie negeroves lopšelyje – darželyje.

Šiaulių meras nurodė skubiai atlikti tyrimą, kurio pabaigos nesulaukusios iš darbo pasitraukė dvi darbuotojos – ir smurtu apkaltintoji, ir ne darželio bendruomenės nariams šią istoriją papasakojusi ir skandalą įžiebusi moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę