Prezidentė: tremčių patirtis – suteikia jėgų ir įprasmina šiandienos veiksmus

Tremčių patirtis yra palikimas, suteikiantis prasmę, šeštadienį Kaune vykusiame Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos 30 metų minėjime sakė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė.

Šalies vadovė atkreipė dėmesį, kad pasaulis dar per mažai žino apie stalininį genocidą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Šalies vadovė atkreipė dėmesį, kad pasaulis dar per mažai žino apie stalininį genocidą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2018, 3:06 PM, atnaujinta Oct 20, 2018, 3:10 PM

Sveikindama minėjimo dalyvius prezidentė pažymėjo, kad meilė ir pagarba Tėvynei, kurią šalies tremtiniai ir politiniai kaliniai nešė per visą gyvenimą, iki šiol išlieka didžiausiu pavyzdžiu, pranešė Prezidentūra.

Šalies vadovė atkreipė dėmesį, kad pasaulis dar per mažai žino apie stalininį genocidą, ir ypač tai, kas vyko Baltijos šalyse, todėl aukšti valstybės svečiai būna nustebę, girdėdami apie lietuvių tautos patirtį. „Tačiau būtent šie mūsų likimo faktai labai daug paaiškina, kodėl mums iki šiol taip skauda, kodėl taip reaguojame į kaimyną“, – teigė prezidentė.

Anot prezidentės, tas skausmas, kurį patyrė tremčių karta, tai palikimas, suteikiantis jėgų ir įprasminantis šiandienos veiksmus, iš šios patirties įkvėpimo semiasi jaunimas, dalyvaujantis „Misijoje Sibiras“ ir saugantis tautos atmintį.

Iš viso per 1940–1953 metų laikotarpį iš Lietuvos į tremtį ir Gulago lagerius buvo išvežta daugiau nei 280 tūkstančių žmonių. Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga šiuo metu vienija apie 30 tūkstančių narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?