V. Ušackas dar kartą žada – pralaimėjęs I. Šimonytei prezidento posto nebesieks

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas pirminiuose prezidento rinkimuose, ambasadorius Vygaudas Ušackas pirmadienio rytą socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje dar kartą sukritikavo pirminių partijos rinkimų idėją.

Vygaudas Ušackas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vygaudas Ušackas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 22, 2018, 8:54 AM, atnaujinta Oct 22, 2018, 9:05 AM

Jo teigimu, jis į rinkimus ėjo norėdamas, ne tik pristatyti savo programą, bet ir sugrąžinti partijai vertybes.

„TS-LKD partijos nariu tapau tikėdamas pagrindinėmis vertybėmis – patriotiškumu, bendruomeniškumu, laisvu Lietuvos žmogumi, krikščioniškomis vertybėmis ir demokratija. Viena pagrindinių priežasčių, kodėl ėjau į pirminius rinkimus, yra ne tik noras pristatyti ambicingą planą, kuris, tikiu, sukurtų proveržį Lietuvai ir iš esmės pagerintų žmonių gyvenimą. Bet taip pat ir noras sugrąžinti į partijos prioritetų sąrašą svarbiausias vertybes. Liko 4 dienos iki pirminių rinkimų registracijos pabaigos. Deja, turiu konstatuoti, kad apie vertybių, kurios užkoduotos pačiame pavadinime – Tėvynės Sąjunga-Lietuvos Krikščionys Demokratai – demokratijos „šventėje“ beveik neliko“, – apgailestavo kandidatas.

„Nelieka Tėvynės – kai neva dėl techninių niuansų atskiriame nuo jos beveik milijoną lietuvių pasaulyje, atimdami jiems teisę balsuoti. Nelieka Sąjungos – kai atskirtis tokia didelė, kad demokratijos šventės iš Vilniaus nuvežti toliau Kauno taip ir nesugebėta. Nelieka Krikščionių – kai vengiama bet kokios diskusijos apie pagrindines vertybes, kaip šeima, tikėjimas, socialinis jautrumas.

Nelieka Demokratų – kai laisvą žmonių pasirinkimą visais įmanomais būdais bando paveikti partinė aristokratija. Trečią žodį – Lietuvos – sąmoningai praleidau, bet man jis čia atrodo svarbiausias. Visada tikėjau Lietuva ir laisvu žmogumi. Todėl tikiu, kad lapkričio 3-4 dienomis sprendimą priims laisvi, vertybėmis tikintys žmonės“, – rašė V.Ušackas.

Jis patvirtino, kad prezidento rinkimuose dalyvaus tik laimėjęs pirminius konservatorių rinkimus.

Todėl noriu pasakyti aiškiai ir tvirtai: 1. Lietuvos Prezidento rinkimuose dalyvausiu tik laimėjęs TS-LKD pirminius rinkimus – todėl kviečiu visus remiančius mane užsiregistruoti www.demokratijossvente.lt ir balsuoti.

2. Jei pralaimėčiau pirminiuose rinkimuose – aktyviai sieksiu permainų partijoje, jos atsinaujinimo ir vertybių iškėlimo virš elito, kad siekis tapti „Žmonių partija“ neliktų dar viena banalia deklaracija“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė V.Ušackas.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad lapkričio 3-4 dienomis rengiamuose konservatorių partijos pirminiuose rinkimuose V.Ušackas kovos prieš ekonomistę, dabartinę Seimo narė Ingridą Šimonytę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.