S. Skvernelis supyko – viešo pasiaiškinimo nebus: esu įžeidinėjamas ir žeminamas

Premjeras Saulius Skvernelis praneša, kad opozicijos šaukiamame nenumatytame posėdyje nedalyvaus. Pasak jo, yra kitų, anksčiau suplanuotų darbų, o ir dalyvauti politinėse rietenose jis nenori.

Saulius Skvernelis.<br>D.Umbraso nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>D.Umbraso nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>D.Umbraso nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>D.Umbraso nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 23, 2018, 9:04 AM

Premjeras, pabrėždamas, kad opozicijos yra žeminamas ir įžeidinėjamas ragina jam klausimus užduoti per Vyriausybės valandą Seime.

„Šiandien ir vėl opozicijos esu kviečiamas į Seimą. Deja, kvietimo priimti negaliu, nes darbotvarkėje – seniai suplanuoti darbai. Vykstu į Marijampolę, kur bus atidaryta Danijos langų ir lauko durų gamybos milžinės gamykla“, – feisbuke antradienį rašė premjeras.

„Savo pareiga pirmiausia matau konkrečius darbus ir veiklą, nukreiptus į mūsų žmonių gerovę – o ne politines rietenas artėjant rinkimams. Atsakymus opozicijai pateikiau jau kelis kartus iš Seimo tribūnos. Parlamentarai manęs gali klausti bet kada per Vyriausybės valandą Seime.

Atsakymai pateikti ir raštu. Jei dar kyla klausimų, kurie susiję su Vyriausybės kanceliarijos veikla, juos galima pateikti ir į juos bus atsakyta“, – komentavo S. Skvernelis.

Premjeras kritikuoja opoziciją. Pasak jo, jam pateikti klausimai yra visiškai tušti, turintys vieną tikslą – premjerą įvelti į beprasmes diskusijas. „Visgi matau, kad opozicijai atsakymai visai nereikalingi. Tiesiog norima pasinaudoti proga ir velti mane į tuščias, beprasmes politines intrigas. Jei yra teisinių klausimų – juos visada gali išspręsti teismas, tačiau į jį kreiptis kažkodėl neskubama. Priešingai – esu viešai įžeidinėjamas, žeminamas, man metami niekuo nepagrįsti kaltinimai. Jau atvirai kalbama ir apie mano interpeliaciją.

Puikiai suprantu, kad nusivylimas, jog Seimo rinkimus laimėjo „ne tie“, niekur nedingo. Bandymas organizuoti išankstinius Seimo rinkimus žlugo, dabar griebiamasi kito plano. Artėja net keli šaliai itin svarbūs rinkimai. Kai opozicija prieš juos neturi darbų, kuriais galėtų pasigirti, lieka tik vienas kelias – kuo labiau sumenkinti politinius konkurentus“, – feisbuke rašo premjeras.

Premjeras prakalbo ir apie prezidento rinkimus. Jo nuomone, konservatoriai keldami jam klausimus dėl ištrinto įrašo „valo“ sau kelią į prezidento rinkimus. S. Skvernelis teigia manąs, kad konservatoriai bijo jo, kaip galimos alternatyvos prezidento rinkimuose. „Matau, kad taip valomas kelias ir konservatorių kandidatams Prezidento rinkimuose, nes kol kas jokios rimtos alternatyvos trims šios partijos skyrių iškeltiems kandidatams nėra. Nežinau, ar tokia alternatyva galėčiau būti aš – bet užtat labai aiškiai matau, kaip bijoma tokio scenarijaus“, – komentuoja S. Skvernelis. Politikas pabrėžia, kad neįsivaizduoja, kaip šaliai galėtų vadovauti konservatorių atstovaujamas kandidatas.

„Man sunku įsivaizduoti, kaip tektų dirbti su šalies vadovu, kuris atstovauja partijai, šiuo metu darančiai viską, kad pokyčiai šalyje nevyktų arba vyktų kuo lėčiau. Partijai, kurios rinkiminis šūkis yra atšaukti dabartinių valdančiųjų reformas, o tai reiškia, kad jie nori atšaukti mažesnius mokesčius, didesnes socialines išmokas, vaiko pinigus. Jau nekalbu apie tai, kad iš naujojo šalies vadovo Vyriausybė turės gauti įgaliojimus dirbti toliau, o čia sukelti politinę krizę labai lengva. Jei bus vadovaujamasi siaurais partiniais interesais, kaip buvo elgiamasi visą laiką iki šiol“, – konservatoriams priekaištavo premjeras.

Galiausiai premjeras nepripažino, kad jo sprendimai varžo žodžio laisvę ir už jam reiškiamą kritiką kaltino pačius žurnalistus.

„Tiems, kurie kalba apie tariamą žodžio laisvės varžymą, galiu tik priminti, kad Vyriausybė nemokamai ir teisėtai suteikė Registrų centro duomenis žurnalistams. Galiu priminti ir tai, jog iki tol metų metus ta informacija buvo teikiama pažeidžiant įstatymus. Ir tai nėra nei toleruotina, nei normalu.

Daliai žiniasklaidos, akivaizdu, tai jau nerūpi ir bet koks Vyriausybės sprendimas bus sutiktas kritikos lavina. Visgi nemaža dalis visuomenės, esu tikras, jaučia teigiamus pokyčius ir nori, kad jie tęstųsi. Tikiu, kad šių žmonių lūkesčiai ir nuomonė bus gerbiami, o žurnalistai išsaugos objektyvumą“, – skandalą dėl ištrinto įrašo komentavo premjeras.

Savo įraše premjeras neaplenkė ir vienos iš konservatorių kandidatės prezidento rinkimuose Ingridos Šimonytės.

„Konservatorių partijos vadovybės paskirtoji kandidatė į prezidentus I. Šimonytė net pasišovė fondų interesus ginti Konstituciniame Teisme asmeniškai. Nors šios buvusios finansų ministrės sprendimai beatodairiškai karpyti pensijas, algas, socialines išmokas to paties Konstitucinio Teismo, kaip puikiai pamename, buvo pripažinti pagrindinio šalies įstatymo pažeidimais – už kuriuos mes visi esame priversti mokėti iki šiol“, – rašo S. Skvernelis.

„Gyniau ir ginsiu pirmiausia visuomenės, o ne stambių verslo grupių interesus. Vis dar tikiu, kad opozicija atras savyje jėgų baigti destruktyvius veiksmus ir imti dirbti kartu šalies labui. Kad jų kalbos apie tai, kaip būtina rasti sutarimus svarbiausiais šalies klausimais, nebus tik rinkimų lozungai.

Deja, kol kas tuščios opozicijos narių kėdės Seimo salėje, kai priiminėjami šaliai reikšmingiausi sprendimai, rodo kitokį nusiteikimą“, – apibendrino S. Skvernelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?