Vytautas Bruveris. Kėdes perkelti – tai ne kalnus versti

Seimui ir jo valstietiškajai daugumai ropščiantis per kadencijos pusiaukelės slenkstį valdančiųjų geriausieji negaili sau gerų žodžių. Tų žodžių gerumą sunku ir apsakyti.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2018, 8:05 AM

Pavyzdžiui, ryškiausia po vado R.Karbauskio valstiečių žvaigždė A.Širinskienė sako tiesiai – šios kadencijos Seimo dauguma yra ne tik išskirtinė, bet ir „beprecedentė“. Kuria prasme? Ogi tokios geros, darbščios ir, svarbiausia, taip rezultatyviai dirbančios valdžios Lietuva dar nematė.

Bet kaip Lietuvą savo buvimu apdovanojusiems profesionalams sekasi smulkesni dalykai nei kalnų vertimas ar „struktūrinės reformos“? Tarkime, ar jie pajėgūs perstumdyti baldus?

Vakar Seimo Kaimo reikalų komiteto posėdyje paaiškėjo, kad vis dar žalio žemės ūkio ministro G.Surplio entuziastingi pažadai, kad jo ministerija iki 2019-ųjų pabaigos jau veiks Kaune, greičiausiai neišsipildys.

Mat nėra smulkmenos, nuo kurios reikėtų pradėti bet kokį buitinį darbelį, – pinigų. Jų tiesiog nenumatyta kitų metų biudžete. Regis, niekas ir toliau nežino nei apie pertvarkų kainą, nei apie grafiką. Tiesa, sėkmingai įvykdytas vienas darbas – paskirta projekto vadovė, kuri, be abejo, gaus nemenką valdišką algą.

Nieko nuostabaus, kad tokie rezultatai neįkvėpė net lojaliausių partijos narių komitete.

Šis atvejis gal ir būtų didesnio dėmesio neverta smulkmena. Juk maža ko politikai prižadėjo rinkėjams, o po to neįvykdė.

Bet šis atvejis vis dėlto yra išskirtinis. Mat valstiečiai perkelti Žemės ūkio ir dar vieną kitą ministeriją į Kauną yra pasižadėję ir tokiam rinkėjui, kuris yra vardu Visvaldas, sėdintis Kauno mero kėdėje.

O šio rinkėjo, kuris savo ruožtu jau yra suteikęs, be to, dar prižadėjęs nemažai paramos šiai valdžiai, galimybės nubausti pažadukus – neišmatuojamai didesnės už kitų. Taigi profesionalai gali sulaukti daugiau nemalonumų ne už tai, kad nebaigė versti kalnų, o už tai, kad neperstumdė baldų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.