Stabdoma R. Šimašiaus narystė liberalų partijoje

Antradienio vakarą sostinės merui Remigijui Šimašiui oficialiai paskelbus steigiant visuomeninį rinkimų komitetą „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės!“, stabdoma visų jam priklausančių atstovų Liberalų sąjūdžio (LRLS) narystė partijoje. Tai Eltai patvirtino LRLS pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

Remigijus Šimašius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Remigijus Šimašius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2018, 11:13 AM, atnaujinta Oct 30, 2018, 11:14 AM

„Teisiškai – taip. Tie žmonės, kurie įsirašo į komiteto veiklą, nebėra partijos nariai, nes jų veikla stabdoma. Jų narystė automatiškai sustoja, bet tikrai nėra nutraukiama. Jie bet kada gali išeiti iš komiteto ir jų narystė atsistato automatiškai. Ar pasibaigus rinkimams, ar komitetui nutraukus veiklą, jų narystė grįžtų ir mums nereikėtų imtis kažkokių veiksmų, kad narystė būtų atstatyta“, – aiškino LRLS pirmininkas.

Pasak jo, problematiškiausia tai, kad rinkimų komitetai nėra įpareigoti viešinti ar juolab partijai perduoti savo narių sąrašą, todėl R. Šimašiaus komitetui oficialiai pradėjus savo veiklą nebus aišku, kurie LRLS nariai jam priklauso.

„Nežinome to narių sąrašo – jis viešas ir prieinamas bus tada, kai bus perduotas Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK). Dabar (prasideda. – ELTA) tas šešėlio laikotarpis. Kiekvienas asmeniškai turi suprasti, kad tapus komiteto nariu, narystė partijoje – sustoja“, – Eltai sakė E. Gentvilas.

Vilniaus meras R. Šimašius žiniasklaidai pranešė, kad antradienio vakarą bus oficialiai pranešta apie jo vedamo rinkimų komiteto startą.

Kaip jau rašė ELTA, antros kadencijos R. Šimašius nusprendė siekti be partijos pagalbos, o tam pritarė ir Vilniaus LRLS skyrius. Partijos valdyba tokį sprendimą pripažino pažeidusiu LRLS įstatus bei pareikalavo jį anuliuoti. Vilniaus liberalai valdybos veiksmus vadina neteisėtais. E. Gentvilas kreipėsi į partijos etikos sargus, kad šie paaiškintų, kieno elgesys teisėtas, o kieno – ne. Sprendimo tikimasi sulaukti iki lapkričio 7 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą