Algirdas Butkevičius galvoja apie naują visuomeninį judėjimą ir Europos Parlamentą

Buvęs premjeras Algirdas Butkevičius planuoja prisidėti prie steigiamo naujo visuomeninio judėjimo ir svarsto kaip jo kandidatas dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose. 

Algirdas Butkevičius vis dar tiki, kad susiskaldę socialdemokratai dar gali dirbti kartu. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Algirdas Butkevičius vis dar tiki, kad susiskaldę socialdemokratai dar gali dirbti kartu. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2018, 12:33 PM

A. Butkevičius penktadienį naujienų agentūrai BNS sakė, kad idėja kurti visuomeninį judėjimą kilo ir jam, ir kitiems buvusiems socialdemokratams, kurie buvo nepatenkinti Socialdemokratų partijos skilimu. 

„Idėją aš seniai turėjau, jie buvo pas mane susirinkę, aš jiems patariau, bet aš noriu, kad prasidėtų ir būtų daroma iš apačios“, – judėjimo steigimo lyderystės kratosi A. Butkevičius. 

„Manęs paprašė kai kurie buvę socialdemokratai ir aš jiems aiškiai pasakiau, kad „mielieji, jeigu jūs norite steigti, pirmiausia jūs patys pradėkite tą steigimą, jeigu pamatysiu, kad jums sekasi, tada aš irgi prisijungiu prie judėjimo“. Kad tai vėl nebūtų kokio nors politiko, pavyzdžiui, Butkevičiaus, organizuojamas judėjimas. Kad būtų iš apačios iniciatyva“, – aiškino ekspremjeras. 

Jis kol kas neatskleidžia, kas iš buvusių Socialdemokratų partijos narių kuria visuomeninį judėjimą. Anot ekspremjero, jie visuomenei prisistatys lapkričio pradžioje. 

Pats A. Butkevičius svarsto su šio judėjimo įkurtu visuomeniniu rinkimų komitetu dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose. 

„Yra mano toks noras ir tikslas, bet laikas parodys“, – BNS sakė Seimo narys. 

Interviu naujienų portalui lrt.lt ekspremjeras sakė, kad naujasis judėjimas tikisi bendradarbiauti su kitais judėjimais, pavyzdžiui, su Artūro Paulausko judėjimu „Pirmyn, Lietuva“, su Nijolės Naujokienės, Dariaus Kaminsko judėjimais. 

Savivaldos rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų kovą, Europos Parlamento – gegužę. 

Svarstė apie socialdemokratų vienjimą

Tiesa, prieš keletą dienų portalo lrytas.lt kalbintas A.Butkevičius buvo užsiminęs apie  socialdemokratiškos jėgos vienijimą. Kurį, anot A.Butkevičiaus, teigiamai vertina ir LSDDP partijos kolegos – Juozas Bernatonis ir Gediminas Kirkilas.

„Kiekvienos partijos skilimas tikrai neduoda naudos nei vienai politinei partijai - nei atskilusiai, nei likusiai“, – trečiadienį pasakojo politikas.

„Yra ir labai didžiulis pasyvumas. Aš bendrauju su socialdemokratais, jie yra laukimo būsenoje, jie nežino, kaip pavyks savivaldybių rinkimuose. Ir net dalis yra pasitraukusių iš partijos, bet taip niekur ir nenuėję į kitas partijas. Ir tie žmonės, iš įvairių rajonų, man skambina ir siūlo, kad gal aš galėčiau bandyti tas partijas sujungti. Ir kažkaip pakviesti dar ir naujus, įlieti naujo kraujo“, – tąkart kalbėjo A.Butkevičius.

Politikas teigė, kad apie tai kalbėjosi ir su LSDDP partijos pirmininku G.Kirkilu. „Aš ir su frakcija esu kalbėjęs. Ir pirmiausia mano nuostata buvo, kai mes atskilome ir pasilikome valdančiojoje daugumoje, kad nereikia kurti naujos partijos. O gal politinį judėjimą pradžiai. O po savivaldybių rinkimų tada jau kažką kurti“, – savo planais dalijosi A.Butkevičius. 

„Aš manau, kad toks variantas ir bus. Aš nesiruošiu būti tų susijungusių partijų lyderis. Bet jausdamas atsakomybę, aš tą idėją pradėjau skleisti. Mums reikia pradėti kalbėti ir vienytis. Ir tikrai būtų tų žmonių, kurie gali būti pirmininkais.

Ir jie galėtų parodyti mūsų valstybei, kad yra stipri socialdemokratinės pakraipos partija. Ir gal net būtų galima pakviesti ir kitas smulkesnes partijas prisijungti, kurios nebeauga, gal net merdi. Ir dar matome, kad jų narių skaičius mažėja“, – pasakojo A.Butkevičius.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.