Gintautas Paluckas apie Liberalų sąjūdį: „Tokios partijos jau nėra“

„Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ dalyvavęs socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas teigė, kad Lietuvoje skurstančius senjorus išgelbėtų įvesta nacionalinė universali pensija.

Gintautas Paluckas įsitikinęs, kaip tokios partijos kaip Liberalų sąjūdis jau nėra.<br>T.Bauro nuotr.
Gintautas Paluckas įsitikinęs, kaip tokios partijos kaip Liberalų sąjūdis jau nėra.<br>T.Bauro nuotr.
Gintautas Paluckas įsitikinęs, kaip tokios partijos kaip Liberalų sąjūdis jau nėra.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gintautas Paluckas įsitikinęs, kaip tokios partijos kaip Liberalų sąjūdis jau nėra.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 2, 2018, 8:25 AM, atnaujinta Nov 2, 2018, 8:29 AM

„Tai finansinis socialinio draudimo instrumentas, kuris leis užtikrinti, kad žmonės negyventų žemiau skurdo ribos. Mūsų šalis apgaudinėja savo piliečius. Daugybė senyvo amžiaus žmonių gyvena už skurdo ribos. Yra alternatyvūs mechanizmai, tokie kaip šalpos pensija, bet jos tikrai nepakanka išgyvenimui“, – aiškino G.Paluckas ir pridūrė, kad tokios pensijos mokėjimas būtų organizuojamas sutelktiniu būdu ir tokių pensijų mokėjimas būtų finansuojamas ne iš „Sodros“, bet iš valstybės surinktų mokesčių. Iš „Sodros“ būtų mokama tik tam tikra pensijos dalis.

Anot jo, universali pensija, turėtų sudaryti apie 300 eurų. „Nors vidutinis pensijos dydis dabar yra apie 300 eurų, bet apie 40 proc. žmonių gauna mažiau“, – aiškino G.Paluckas. Jis kritikavo ir naująją mokesčių reformą, kuriai vykstant, anot jo, nebus surinkta pakankamai daug mokesčių į biudžetą.

Paklaustas, ką mano apie situaciją liberalų stovykloje, kuomet nuo Liberalų sąjūdžio atskilo Remigijaus Šimašiaus vadovaujamas rinkimų komitetas, su kuriuo dabartinis Vilniaus meras sieks antrosios kadencijos.

„Mano galva, tokios partijos, kaip Liberalų sąjūdis, jau nėra. Yra tik tuščias kevalas, kurio turinys išbėgo į komitetus. Visus mandatus susirinks komitetai, o Liberalų sąjūdis tokiais rezultatais pasigirti negalės“, – kalbėjo G. Paluckas ir pridūrė, kad rinkimų komitetų steigimas – puikiai sustrateguotas žingsnis. „Tai racionalus išskaičiavimas“, – įsitikinęs G.Paluckas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.