Iš automobilio du sūnus išlaipinusi motina kol kas savo keturių vaikų neaugins

Kas turėjo nutikti automobilyje, kuriuo mama vežėsi keturis savo vaikus, kad ji sustotų šalikelėje ir išlaipinusi du vyresniuosius nuvažiuotų toliau, aiškinasi policijos pareigūnai ir vaiko teisių specialistai.

Išlaipinusi du vaikus iš automobilio motina nuvažiavo toliau.<br> R. Jurgaičio nuotr.
Išlaipinusi du vaikus iš automobilio motina nuvažiavo toliau.<br> R. Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2018, 3:14 PM, atnaujinta Nov 6, 2018, 4:14 PM

Policijos departamentas pranešė, kad pirmadienį nuo 15 val. 30 min. iki 17 val. motina (gimusi 1987 m.) Kelmės r., kelio Nemakščiai–Kražiai–Junkilai atkarpoje, automobilyje „Volvo V40“ vieną kartą delnu trenkė į veidą nepilnamečiam sūnui (gim. 2004 m.).

Vėliau moteris jį ir jo brolį (gim. 2008 m.) išlaipino ir nuvažiavo nežinoma kryptimi su automobilyje buvusiais dviem mažamečiais – mergaite (gimusi 2011 m.) ir berniuku (gim. 2015 m.). Išlaipinti vaikai surasti ir perduoti močiutei.

Kiek vėliau pareigūnai surado ir vaikus išlaipinusią motiną – moteris buvo su savo mažesniais vaikais. Pirminiais duomenimis, ji buvo blaivi, tačiau negalėjo policijai paaiškinti, kodėl taip pasielgė su vyresnėliais.

Vėliau pareigūnai prakalbo ir apie tai, kad kartą (spalio 16 d.) į  socialinių tarnybų akiratį patekusiai mamai buvo nustatytas sunkus girtumas. Tą kartą gautas pranešimas apie girtavimą.  Specialistų teigimu, tą kartą buvo nustatytas pirmas grėsmės lygis, vyko atsakingų specialistų posėdis ir sudarytas šeimai pagalbos planas. Specialistų teigimu, šeimai bus teikiamos konsultacijos ir pagalba.

Motina su pareigūnais bendradarbiauja. Žinoma, kad vaikų tėvas šiuo metu išvykęs į užsienį uždarbiauti. Šeimą stebėjo socialiniai darbuotojai dėl socialinių įgūdžių stokos.

Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjo Donato Žakario teigimu, iki ryto policijos pareigūnai ieškojo mamos, ji rasta tik paryčiui.

Aiškėja, kad moteris ne tik trenkė vienam berniukui, bet ir tampė jį už plaukų.

„Per dvi dienas bus įvertintas grėsmės lygis ir, jei bus nuspręsta vaikų negrąžinti, bus dėl kreipiamasi į teismą“, – kalbėjo D. Žakaris.

Keturi šeimos vaikai šiuo metu gyvena pas giminaičius. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl skausmo sukėlimo mažamečiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.