Pakaunės Raudondvario miestelyje atnaujinamos ugdymo įstaigos

Sparčiai augančiame Raudondvaryje Kauno rajono savivaldybė atnaujina senas ugdymo įstaigas ir kuria naujas, šiuolaikines erdves.

 Raudondvaryje (Kauno r.) vyksta ugdymo įstaigų atnaujinimas.<br> Lrytas.lt koliažas
 Raudondvaryje (Kauno r.) vyksta ugdymo įstaigų atnaujinimas.<br> Lrytas.lt koliažas
 Kriauzų mokykla-darželis Vyturių gatvėje.<br> Kauno rajono savivaldybės nuotr.
 Kriauzų mokykla-darželis Vyturių gatvėje.<br> Kauno rajono savivaldybės nuotr.
 Raudondvario pradinės mokyklos vizualizacija.<br> Kauno rajono savivaldybės nuotr.
 Raudondvario pradinės mokyklos vizualizacija.<br> Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 6, 2018, 6:37 PM, atnaujinta Nov 6, 2018, 6:41 PM

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Antanas Nesteckis pabrėžė, kad gyventojų skaičius Raudondvario seniūnijoje jau perkopė 6 tūkst., daugėja vaikų, todėl čia veikiančias ugdymo įstaigas pertvarkyti gyvybiškai svarbu.

Vyturių gatvėje sovietmečiu statytoje Anelės ir Augustino Kriauzų pradinėje mokykloje-darželyje mokosi daugiau kaip 300 pradinukų, kurie sunkiai sutelpa su čia po vienu stogu ugdomais darželinukais.

Pasitarusi su bendruomene, savivaldybė nusprendė Raudondvario pradinių klasių moksleiviams sukurti naują erdvę buvusiame Žemės ūkio inžinerijos instituto pastate (Instituto g. 20). Šį daug metų stovėjusį nenaudojamą 3 tūkst. kv. m. ploto pastatą ketinama pritaikyti 12 komplektų pradinei mokyklai. „Pertvarkius patalpas, vietos užteks ir miestelio bibliotekai, ir Garliavos meno mokyklos filialui“, – tvirtino A.Nesteckis.

Pastato viduje jau pluša konkursą laimėjusios bendrovės „Statybų kodas“ darbininkai, kurie pažadėjo atnaujinti pastatą iki kitų metų liepos 31 dienos.

Pokyčiai vyksta ir A. ir A.Kriauzų pradinėje mokykloje-darželyje. Antradienį šios mokyklos direktorė Žydrūnė Jankūnienė sukvietė antrų klasių moksleivių tėvus ir informavo juos apie planuojamą antro korpuso remontą. Kol vyks statybos, antrokai mokysis netoliese esančios Raudondvario gimnazijos patalpose. Iš 96-ių susirinkime dalyvavusių tėvų 86 pasisakė už pertvarką, 8 balsavo prieš, du susilaikė.

„Visus klausimus aptarėme su Raudondvario gimnazijos direktore Vaida Trofimišiniene. Antrokai įsikurs gimnazijos pirmame aukšte, atskirame korpuse“- pasakojo Ž. Jankūnienė. Mokyklos direktorė tvirtino, kad būrelių veikla nenutrūks, jie veiks kaip ir anksčiau. Raudondvario gimnazijoje antrokai bus maitinami jiems nustatytu laiku, atskirai nuo gimnazistų, už tą pačią kainą kaip ir A. ir A.Kriauzų pradinėje mokykloje.

Kauno rajono savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėjo pavaduotojas statyboms Mantas Rikteris sakė, kad A. ir A.Kriauzų pradinės mokyklos pastatą atnaujins statybų bendrovė „Stafas“. Darbai vyks keliais etapais. Iki kitų metų gegužės planuojama suremontuoti vieną korpusą, per vasaros atostogas – kitą, o viso pastato kapitalinį remontą numatyta užbaigti iki 2020 metų rugsėjo.

Šiemet buvo pagerinta ir Vyturio gatvės infrastruktūra. Eismas joje nuolat keldavo problemų – rytais ir po pamokų gatvė vis užsikimšdavo. Dabar ji praplatinta, įrengtos papildomos vietos automobiliams, nutiesti nauji šaligatviai.

M.Rikteris informavo, kad yra parengtas ir Raudondvario gimnazijos pastato atnaujinimo projektas, kurį savivaldybė pasiryžusi įgyvendinti kitame etape. Vykstant statybų ir remonto darbams, Raudondvario ugdymo įstaigoms teks dalintis patalpomis. 

„Deja, atsinaujinimo darbai susiję su tam tikrais nepatogumais todėl prašome bendruomenės supratimo“- kalbėjo M.Rikteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.