Remigijaus Ačo sulaikymas: aiškėja, su kokia bendrove susijęs STT tyrimas

Kyšininkas. Tokią etiketę bandoma klijuoti žinomam Raseinių politikui, buvusiam Seimo nariui, krepšininko Jono Valančiūno uošviui Remigijui Ačui, kurį pirmadienį sulaikė STT agentai.

R.Ačas – įtariamasis, o jo žmona Vida – Seimo Antikorupcijos komisijos narė.
R.Ačas – įtariamasis, o jo žmona Vida – Seimo Antikorupcijos komisijos narė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2018, 9:58 AM, atnaujinta Nov 6, 2018, 12:08 PM

Buvęs Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktorius 55 metų R.Ačas sulaikytas pirmadienį rytą.

Pareigūnai į apklausas išsivežė dar dviejų įmonių atstovus, jų darbe ir namuose atliktos kratos.

R.Ačas įtariamas didelės vertės – daugiau nei 9,5 tūkst. eurų (250 minimalių gyvenimo lygių) – kyšį paėmęs dar tuo metu, kai iki šių metų pavasario ėjo savivaldybės administracijos vadovo pareigas.

Dienraščio žiniomis, tyrimas susijęs su savivaldybei pavaldžios įmonės Raseinių autobusų parko veikla – sulaikytas šios įmonės vadovas Vladislovas Šimaitis. Tai antradienį naujienų agentūrai patvirtino STT atstovė spaudai Renata Endružytė.

Įtariama, kad per šią bendrovę politikas galbūt gavo kyšį. Vienos bendrovės darbuotojas įtariamas tiesiogiai papirkęs politiką, o kitos – užmaskavęs šį kyšį finansinėmis operacijomis.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) įtaria, kad R.Ačas galėjo pasipelnyti per vieną viešąjį pirkimą. Jį laimėjusi bendrovė esą atsilygino už sudarytas išskirtinai palankias sąlygas.

Teisėsauga šiame tyrime taip pat yra sulaikiusi tris kelių privačių bendrovių atstovus.

Lieka sulaikytas

BNS antradienį rašė, kad R.Ačas kol kas tebėra sulaikytas, o artimiausiu metu teismas spręs dėl kardomųjų priemonių skyrimo.

R. Ačas įtariamas paėmęs didelės vertės – daugiau nei 250 minimalių gyvenimo lygių – kyšį dar tuo metu, kai iki šių metų pavasario ėjo administracijos vadovo pareigas.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Buvo įtakingas „tvarkiečių“ veikėjas

Dabar Socialdemokratų darbo partijai priklausantis R.Ačas anksčiau buvo įtakingas partijos „Tvarka ir teisingumas“ veikėjas.

Jis 2003 m. buvo prezidento Rolando Pakso patarėjas nacionaliniais klausimais.

Raseiniškis dvi kadencijas dirbo Seime, o 2011–2012 m. buvo išrinktas Raseinių rajono meru.

Prieš porą metų Seimo nario kadenciją baigęs R.Ačas buvo paskirtas Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktoriumi.

Nepasitikėjimą šiuo politiku pareiškė Raseinių meras Algirdas Gricius, kai gavo Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimą dėl R.Ačo supainiotų viešųjų ir privačių interesų.

Du kartus atstatydinti administracijos direktorių nepakako balsų, bet tikslas buvo pasiektas šį balandį trečiuoju bandymu.

R.Ačo sutuoktinė Vida Ačienė yra išrinkta į Seimą. Su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vėliava į parlamentą patekusi raseiniškė yra ir Seimo Antikorupcijos komisijos narė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.