Kyšininkavimu įtariamas Remigijus Ačas išvydo laisvę

Kyšio paėmimu įtariamam Remigijui Ačui atsivėrė durys į laisvę. 55 metų raseiniškis trečiadienį priešpiet paleistas iš areštinės.

R.Ačas įtariamas korupcija, o jo sutuoktinė V.Ačienė yra Seimo Antikorupcijos komisijos narė.<br>Nuotr. iš „Lrytas.lt“ archyvo 
R.Ačas įtariamas korupcija, o jo sutuoktinė V.Ačienė yra Seimo Antikorupcijos komisijos narė.<br>Nuotr. iš „Lrytas.lt“ archyvo 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-07 11:41, atnaujinta 2018-11-07 14:08

Buvusiam Raseinių rajono savivaldybės administracijos vadovui pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, R.Ačas įtariamas paėmęs didelės vertės (daugiau kaip 9,5 tūkst. eurų) kyšį.

Portalo lrytas.lt žiniomis, į laisvę paleistas R.Ačas kratosi jam mestų įtarimų korupcija. Žinomas politikas įpareigotas nekeisti gyvenamosios vietos ir nebendrauti su tam tikra grupe asmenų.

Raseiniškis politikas buvo sulaikytas pirmadienį per pietus. Tuo pat metu didžiulės STT agentų pajėgos darė kratas keliose įmonėse, įtariamųjų namuose. Iš viso buvo sulaikyti penki asmenys. R.Ačas įtariamas kyšininkavimu, kiti – kyšio davimu, neteisėtų finansinių operacijų maskavimu.

STT atstovė Renata Endružytė patvirtino žinią, kad korupcinius nusikaltimus narpliojantys pareigūnai buvo apsilankę vietinio laikraščio redakcijoje ir joje paėmė dokumentus. Portalo lrytas.lt duomenimis, poėmis atliktas savaitraščio „Naujas rytas“ redakcijoje.

Per operaciją buvo sulaikytas ir Raseinių autobusų parko direktorius Vladislovas Šimaitis. Jį pareigūnai apklausė ir tą pačią dieną išleido į namus.

Antradienį durys į laisvę atsivėrė dar vienam įtariamajam. Šiandien popiet bus sprendžiama, ką daryti su dar dviem sulaikytaisiais, nes ir jiems baigiasi 48 val. sulaikymo terminas.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas šiemet. Jis buvo tęsiamas ir po to, kai Raseinių rajono taryba trečiuoju bandymu atstatydino Savivaldybės administracijos direktorių R.Ačą.

Sulaikius R.Ačą, akys nukrypo ir į jo sutuoktinę Seimo narę Vidą Ačienę. Mat po Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vėliava į parlamentą rinkta raseiniškė yra Seimo Antikorupcijos komisijos narė.

V.Ačienė pirmadienį viešai pasakė tikinti sutuoktinio nekaltumu. Trečiadienį ji pranešė, kad nuomonė nepasikeitė, bet parlamentarė nusišalino nuo darbo Antikorupcijos komisijoje.



 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Introduction to Green Finance Institute