Opozicija nesiregistruoja – griūna valdančiųjų pataisos

Seime ketvirtadienį opozicija blokavo valdančiųjų inicijuotus projektus dėl galimybės rinkimų komitetams sudaryti koalicijas bei Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narius įpareigoti gauti leidimą dirbti su slapta informacija.

Naglis Puteikis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Naglis Puteikis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-08 10:38, atnaujinta 2019-11-19 13:03

Balsuoti dėl koalicijų iš pradžių registravosi 70 Seimo narių, o valdančiųjų „valstiečių“ atstovo Mindaugo Puidoko prašymu dėl nesuveikusios kortelės pakartojus balsavimą dalyvavusių buvo dar mažiau, 64 Seimo nariai. Įstatymo priėmimui reikia, kad registruotųsi bent 71 Seimo narys.

Balsuoti registravosi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Socialdemokratų darbo partijos frakcijų atstovai, bei keli paskiri Seimo nariai iš Mišrios grupės ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos.

Balsavime nedalyvavo konservatoriai, liberalai, socialdemokratai, „tvarkiečiai“, dalis Lietuvos lenkų rinkimų akcijos- Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos, Mišrios grupės atstovų.

Seime yra likęs paskutinis balsavimas dėl šių Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pataisų priėmimo.

Jos numato, kad visuomeniniai komitetai iki rinkimų likus ne mažiau kaip 35 dienoms gali sudaryti koalicijas ir su partijomis, ir tarpusavyje – sujungti iškeltų kandidatų sąrašus į bendrą sąrašą, kuriame kandidatai surašyti pagal iš naujo nustatytą eilę.

Šias pataisas inicijavo valstiečių“ frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis ir šios frakcijos narys Centro partijos pirmininkas Naglis Puteikis.

Balsuoti dėl „valstietės“ Agnės Širinskienės ir socialdarbiečio Juozo Bernatonio inicijuotų pataisų, kurios numato prievolę VRK nariams gauti leidimus dirbti su slapta informacija, registravosi 67 Seimo nariai – vėlgi pataisų priėmimui neužteko kvorumo.

Autorė: Milena Andrukaitytė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.