Socialdemokratų kandidatė į Šalčininkų merus – buvusi žurnalistė J. Butkevičienė

Šalčininkų rajono socialdemokratai trečiadienį išsirinko savo kandidatą į mero postą. Juo tapo buvusi žurnalistė Jolanta Butkevičienė.

Buvusi žurnalistė Jolanta Butkevičienė.<br>D.Umbraso nuotr.
Buvusi žurnalistė Jolanta Butkevičienė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2018, 1:59 PM, atnaujinta Jan 28, 2019, 4:00 PM

Ji šiuo metu yra viešosios įstaigos „Moterys už progresą“ vadovė ir užsiima projektine veikla. Anksčiau ji ilgą laiką vadovavo TV3 žinių tarnybai, tačiau po 15 metų darbo šioje televizijoje buvo atleista dėl įgaliojimų viršijimo. Kiek vėliau Aukščiausiasis teismas nusprendė, kad J. Butkevičienė buvo atleista neteisėtai.

Po to J. Butkevičienė vadovavo holdingui, kuriam priklausė rusiškas Pirmasis Baltijos kanalas, tačiau iš pareigų atsistatydino dėl šmeižikiškos laidos apie Sausio 13-ąją.

Vėliau buvusi žurnalistė tapo buvusių žemės ūkio ministrų, „darbiečių“ Vigilijaus Juknos ir Virginijos Baltraitienės viešųjų ryšių atstove.

„Bičiulių tarpe buvo aptartas tas klausimas, išklausytos pozicijos, ji tenkino visų lūkesčius ir pasirinkom“, – BNS teigė Šalčininkų skyriaus pirmininkas Gerardas Stonkus.

J. Butkevičienė šiuo metu nėra partijos narė, rinkimuose ji dalyvaus kaip nepriklausoma kandidatė, tačiau sulauks vietos socialdemokratų paramos.

„Mane visada politika domino. Kai man pasiūlė socdemai tapti jų nepartine kandidate ir būtent tame regione, man tai pasirodė labai įdomu ir labai naudinga, nes tas kraštas truputį visų pamirštas, tai ta mintim ir susigundžiau“, – BNS sakė J. Butkevičienė.

Ji patikino, kad iki šiol jokiai partijai nepriklausė ir kol kas prisijungti prie socialdemokratų partijos nesiruošia.

„Daug kas jų programinėse nuostatose man įdomu ir tinka. Yra ir tokių dalykų, kurie nelabai. Bandysim rast kompromisą, bet kol kas apie narystę partijoje mes nekalbam“, – teigė buvusi žurnalistė.

J. Butkevičienė užaugo Šalčininkuose, pasak jos, dėl šių priežasčių šis kraštas jai labai artimas, o problemos – puikiai pažįstamos.

„Šito regiono problema, iš kurios išplaukia ir visi socialiniai dalykai, tai yra didžiausias nedarbas, kuris yra ten permanentinis. Socialinės išmokos yra vienos daugiausiai išmokamos. Vaikų, kurie gauna nemokamą maitinimą, yra patys didžiausi rodikliai. Ta izoliacija, kuri truko beveik 30 metų, pavertė šitą regioną atsilikusiu“, – BNS sakė J. Butkevičienė.

Šalčininkų rajonui šiuo metu vadovauja ne pirmą kadenciją mero pareigas einantis Zdzislavas Palevičius, priklausantis Lietuvos lenkų rinkimų akcijai – Krikščioniškių šeimų sąjungai (LLRA-KŠS).

Būtent LLRA-KŠS sudaro Šalčininkų rajono tarybos valdančiųjų daugumą. Socialdemokratų partijai vietos savivaldoje atstovauja Šalčininkų skyriaus pirmininkas G. Stonkus.

 „Mūsų kraštas yra specifinis, bet būna įvairių permainų ir tikimės, kad jos įvyks“, – BNS sakė socdemų Šalčininkų skyriaus vadovas G. Stonkus.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai numatomi kitų metų kovo 3 dieną.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?