„Tvarkos ir teisingumo“ byla keliauja į Panevėžį

Spalio pabaigoje prokuratūros atstovai pranešė, kad teismui perduodama partijos „Tvarka ir teisingumas“ byla. Partija kaltinama iš kyšių ar neteisėtai iššvaistyto turto gavusi daugiau nei 350 tūkst. eurų (1,2 mln. litų). Teisėsaugos duomenimis, šiuos pinigus partija panaudojo veiklos viešinimui.

Partija "Tvarka ir teisingumas". <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Partija "Tvarka ir teisingumas". <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2018, 5:40 PM

166 dokumentų tomus Generalinės prokuratūros atstovai perdavė Vilniaus apygardos teismui. Tačiau naujienų portalo lrytas.lt žiniomis, dėl didelio krūvio šiame teisme, buvo nuspręsta byla nagrinėti atiduoti Panevėžio apygardos teismui.

Apie 200 kaltinamųjų, bei liudininkų yra iš Vilniaus, bet jiems į teismo posėdžius teks važinėti į Panevėžį. O jų kelionės dar turės būti ir apmokėtos.

Šiame tyrime kaltinimai pateikti pačiai partijai ir šešiems fiziniams asmenims – buvusiam „tvarkiečių“ atsakingajam sekretoriui Rimui Antanui Ručiui, verslininkams Rolandui Skaisgiriui, Peisachui Kačerginskiui, Giedriui Rakauskui, Vytautui Baniui, Justinui Garliauskui.

Ikiteisminio tyrimo metu STT pareigūnų surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad minėta politinė partija veikė per savo atsakingąjį sekretorių, kuris eidamas vadovaujančias pareigas viešajame juridiniame asmenyje, galimai siekdamas neteisėto politinės partijos finansavimo, veikdamas partijos naudai ir interesais, pažadėjo ir susitarė su verslininku R. S. priimti kyšį – paramos koncertą „Pirk dramblį“.

Už tai partijos atstovas galimai pažadėjo paveikti Vidaus reikalų ir Aplinkos ministerijų valstybės tarnautojus, kad jie sudarytų išskirtines sąlygas laimėti nurodytoms įmonėms organizuojamus viešuosius pirkimus. Tyrimo duomenimis, kaltinamasis R. A. R. galimai priėmė 235 499 litų (68 205 eurų) vertės kyšį – paramos koncertą „Pirk dramblį“, kuriame buvo viešinama politinė partija „Tvarka ir teisingumas“ ir jos lyderiai, formuojant apie juos palankią visuomenės ir rinkėjų nuomonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.