Po dramos šeimoje – įtakingo Plungės politiko atgaila ir nesėkmės

Prieš žmoną smurtavusiam Plungės tarybos nariui 51 metų Audriui Šapalui išvengti teisiamųjų suolo padėjo atgaila ir nukentėjusios sutuoktinės gailestingumas.

 Smurtavęs Plungės politikas A.Šapalas pripažino savo kaltę ir atgailavo.<br> Laikraščio „Žemaitis“ nuotr.
 Smurtavęs Plungės politikas A.Šapalas pripažino savo kaltę ir atgailavo.<br> Laikraščio „Žemaitis“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2018, 6:41 AM, atnaujinta Jan 28, 2019, 11:16 AM

Baudžiamosios atsakomybės Plungės tarybos narys išvengė susitaikęs su nukentėjusia žmona.

A.Šapalas įvykdė ir kitą šiuo atveju būtiną ikiteisminio tyrimo nutraukimo sąlygą – jis pripažino kaltę ir dėl to gailėjosi.

Konfliktas šeimoje įvyko vėlų rugpjūčio 23-iosios vakarą, kai buvo švenčiamas politiko žmonos gimtadienis.

Sutuoktiniai susikivirčijo svečiams jau išėjus.

Kaip nustatyta ikiteisminio tyrimo metu, A.Šapalas ėmė smaugti žmoną. Ji gindamasi nuo stalo sugriebė lėkštę ir ja vožė vyrui į galvą.

Tarybos nariui besiskeryčiojant nuo jo rankos riešo nulėkė masyvus rankinis laikrodis, kuris pataikė žmonai į lūpą ir ją prakirto.

Prieš vidurnaktį žmonos iškviesti policijos pareigūnai politikui nustatė vidutinį – 1,83 promilės girtumą. Po pokylio įkaušusi buvo ir pati sutuoktinė – 0,62 promilės.

Gerokai apgirtęs ir prieš žmoną smurtavęs politikas areštinės išvengė. Dėl kraujuojančios galvos jis buvo išvežtas į ligoninę, ten jam buvo nustatyta galvos muštinė žaizda ir smegenų sukrėtimas.

Medikų pagalbos prireikė ir jo žmonai.

Įtakingam, Plungės rajono taryboje valdančiosios daugumos branduolį sudarančiam Liberalų sąjūdžiui priklausančiam politikui apriboti laisvės prokuratūra nesiryžo ir po savaitės jam grįžus į namus.

Plungės prokurorė Vitalija Gabartienė teigė, kad A.Šapalui skirti kardomąją priemonę nebuvę jokio būtinumo, o politiko žmona taip pat nepareiškė pageidavimo, kad smurtautojas būtų nuo jos atskirtas.

Iš ligoninės išleistam A.Šapalui dėl kitų, su galvos sužeidimu nesusijusių negalavimų nedarbingumo pažymėjimas buvo tęsiamas daugiau nei du mėnesius.

Tiesa, jo nedarbingumas nebuvo apmokomas, nes sužalojimai buvo padaryti dėl paties tyčinių veiksmų ir būnant neblaiviam.

Šis įvykis greičiausiai turėjo pasekmių ir A.Šapalo karjerai. Per tą laiką politikas neteko darbo – neseniai jis buvo atleistas iš Šiaulių banko Plungės klientų aptarnavimo centro vadovas pareigų šalių susitarimu.

Iki šiol rajono valdžios posėdžiuose nepasirodžiusio politiko nemalonumai laukia ir taryboje – A.Šapalo elgesį šeimoje pasiruošusi svarstyti Etikos komisija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę