Ministrė L. Ruokytė-Jonsson Šanchajuje sieks kuo plačiau praverti duris Baltijos šalių kultūrai

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson vyksta darbo vizito į Kiniją.

 Per tris vizito dienas kultūros ministrė susitiks su Šanchajaus tarptautinio menų festivalio ir miesto savivaldybės administracijos vadovais. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Per tris vizito dienas kultūros ministrė susitiks su Šanchajaus tarptautinio menų festivalio ir miesto savivaldybės administracijos vadovais. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2018, 10:56 AM

Jos vizito tikslas - tartis dėl galimybių, kad garsusis Šanchajaus tarptautinis menų festivalis 2020 metais, kai Lietuva, Latvija ir Estija švęs savo Nepriklausomybės atkūrimo 30-metį, būtų dedikuotas Baltijos valstybių kultūrai ir menui.

Per tris vizito dienas kultūros ministrė susitiks su Šanchajaus tarptautinio menų festivalio ir miesto savivaldybės administracijos vadovais.

Šios institucijos organizuoja ir finansuoja Šanchajaus tarptautinį menų festivalį - vieną didžiausių tokio pobūdžio renginių Rytų Azijos regione.

„Šiemet jau 20-ąjį kartą vykstantis Šanchajaus tarptautinis menų festivalis - vartai į visą milžinišką Kinijos kultūrinę rinką. Ir nors nemažai įvairių sričių Lietuvos kultūros ir meno atstovų jame jau yra dalyvavę ankstesniais metais, šiemet norime jo organizatoriams perduoti Baltijos valstybių žinią - tartis dėl galimybės 2020 metų pagrindine festivalio tema paskelbti Baltijos valstybių kultūrą ir meną, - vizito išvakarėse sakė L. Ruokytė-Jonsson. - Sieksime, kad į Šanchajaus menų festivalį galėtų nuvykti kuo daugiau įvairių mūsų meno sričių ir kūrybinių industrijų atstovų. Šį bendrą siekį esame suderinę su Latvijos ir Estijos kultūros ministrais".

Jūratė Valančiūtė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.