Seime – antras bandymas rengti apkaltą M. Majauskui

Spalio viduryje Seimui atmetus parlamentarų grupės siūlymą rengti apkaltą Seimo nariui konservatoriui Mykolui Majauskui, antradienį Seime – pakartotinis bandymas inicijuoti jam apkaltą.

Mykolas Majauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2018, 6:40 AM, atnaujinta Nov 13, 2018, 10:05 AM

Šią iniciatyvą 60 parlamentarų grupės vardu Seimui ketina pateikti valstiečiams atstovaujantis parlamentaras Stasys Jakeliūnas.

Seimas spręs, ar sudaryti specialiąją tyrimo komisiją, kurį ištirs ir pateiks išvadą, ar yra pagrįstas Seimo narių grupės teikimas pradėti apkaltos procesą Seimo nariui M. Majauskui. Siūloma, kad iš 12 Seimo narių sudaryta komisija atliktų tyrimą iki 2019 m. balandžio 1 d.

„Seimo narys Mykolas Majauskas savo veiksmais po to, kai paaiškėjo nederamas jo elgesys su moksleivėmis, visuomenei nepateikė aiškių ir nedviprasmiškų paaiškinimų bei galimai sistemingai ir įžūliai melavo.

Žinodamas ir netgi viešai teigdamas, kad kreipimasis į teisėsaugos institucijas privers liudijančias merginas nutilti, raginamas TS-LKD, kreipėsi į prokuratūrą dėl neva paskleisto šmeižto ir pasinaudodamas savo, kaip Seimo nario, statusu bei politinės partijos įtaka, įbaugino liudytojas, kartu pažeisdamas Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintus teisingumo, sąžiningumo, padorumo, skaidrumo ir viešumo principus“, – nutarimo projekte pažymi apkaltos iniciatoriai.

Jų teigimu, Seimo narys M. Majauskas piktnaudžiavo teise, jos suteiktomis procesinėmis priemonėmis ir savo, kaip Seimo nario, statusą visuomenėje panaudojo asmeniniais interesais, diskreditavo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos misiją, kartu – ir visą Seimą bei galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką, įsipareigojančią „gerbti ir vykdyti Konstituciją ir įstatymus“, „sąžiningai tarnauti Tėvynei, demokratijai, Lietuvos žmonių gerovei“.

Šių metų spalio 16 d. Seimas atmetė parlamentarų grupės siūlymą inicijuoti apkaltą Seimo nariui konservatoriui M. Majauskui.

Toks nutarimo projektas nesulaukė pritarimo po pateikimo.

Pats M. Majauskas ne kartą jam inkriminuojamus kaltinimus yra pavadinęs absurdiškais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.