Po dviejų darbo metų Viktoras Pranckietis prakalbo apie nepagarbą ir pasitikėjimo stoką

„Žinių radijo“ radijo laidoje „Pozicija“ dalyvavęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis dvejus Seimo kadencijos darbo metus vertino gana kritiškai ir kai kuriais atvejais sutiko su anksčiau politologų išsakytais vertinimais.

V.Pranckietis pakomentavo Seimo darbą.<br>T.Bauro nuotr.
V.Pranckietis pakomentavo Seimo darbą.<br>T.Bauro nuotr.
V.Pranckietis pakomentavo Seimo darbą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Pranckietis pakomentavo Seimo darbą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Pranckietis pakomentavo Seimo darbą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Pranckietis pakomentavo Seimo darbą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 14, 2018, 8:29 AM, atnaujinta Nov 14, 2018, 8:31 AM

„Turime pripažinti, kad pasitikėjimo neužauginome, jis nei pakyla, nei nusileidžia lyginant su kitais Seimais. 1600 priimtų teisės aktų, tai didelis darbas, kuris daromas toks, koks ir turi būti“, – kalbėjo V. Pranckietis, paklaustas apie tai, ar pavyko stiprinti žmonių pasitikėjimą Seimu kaip institucija.

Seimo pirmininko teigimu, sumažinta skubos tvarka priimtų sprendimų, kas, anot jo, traktuotina pozityviu dalyku teisėkūroje.

Į išsakytą kritiką, kad iš Seimo pusės esama nepagarbos prezidentei ar Konstitucijai V. Pranckietis atsakė, kad „nepagarbos daug esama ir paties Seimo viduje“.

„Noriu išlikti tiltu tarp visų frakcijų ir partijų. Kartais būna nelaimingų, kad kalbuosi su vienais ar kitais, bet mano pareigos tokios, aš turiu su visais kalbėtis“, – kalbėjo V. Pranckietis.

Kalbėdamas apie mokytojų streikus dėl etatinio apmokėjimo tvarkos, V.Pranckietis teigė išsiaiškinęs, kad po pertvarkos mokytojas uždirba daugiau nei universiteto docentas, o atlyginimai kai kuriems mokytojams didėjo apie 170 eurų.

Seimo pirmininkas stebėjosi, kad streiką organizuoja profesinė sąjunga, kuri net nedalyvavo derybose. Jis patikino, kad laukiama pasiūlymų, kaip galima gerinti situaciją ir į pasiūlymus bus atsižvelgta.

Apie tai, kad švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė konservatorių kviesta atsakyti į kelis klausimus dėl mokytojų streikų susitikime taip ir nepasirodė, V. Pranckietis sakė, kad aktyviai įsitraukti į diskusiją vis tik reikėtų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.