A. Paulausko judėjimas į sostinės vadovus kelia buvusį merą ekskonservatorių V. Navicką

Buvusio parlamentaro Artūro Paulausko judėjimas „Pirmyn, Lietuva“ kandidatu į sostinės vadovus kelia buvusį sostinės merą, buvusį konservatorių verslininką Vilių Navicką.

Vilius Navickas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilius Navickas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-15 15:32

Pernai birželį registruotas A. Paulausko judėjimas, taip pat ir šių metų spalį registruotas paties V. Navicko vadovaujamas judėjimas „Vilniečiai gali“ informavo, kad oficialiai kandidatą ketinama pristatyti pirmadienį.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) sekretoriato vadovė Aistė Gedvilienė BNS patvirtino, kad V. Navickas iš partijos išstojo prieš kelias savaites, nuo 2010-ųjų jis nedalyvavo aktyvioje partinėje veikloje.

V. Navickas mero pareigas ėjo beveik dvejus metus, jis į postą tuometinės sostinės savivaldybės tarybos buvo išrinktas 2009-ųjų vasarį, tarybai atstatydinus „tvarkietį“ Juozą Imbrasą.

Iš pareigų V. Navickas atsistatydino 2010-ųjų gruodį, sulaukęs daug kritikos po paviešinto slapta įrašyto jo pokalbio su tuometiniu savivaldybės kontrolieriumi Šarūnu Skuču. V. Navickas spaudė kontrolierių tyrimus atlikti taip, kad jie būtų palankūs valdančiajai koalicijai.

Teisėsauga kaltino V. Navicką kišimusi į valstybės tarnautojo veiklą, 2013-aisiais politikas buvo išteisintas.

Šiuo metu V. Navickas vadovauja savo nekilnojamojo turto plėtros įmonei „VN projektas“.

A. Paulauskas yra vadovavęs šiuo metu iš politinio žemėlapio išnykusiai Naujosios sąjungos (socialliberalų) partijai, vėliau įsiliejusiai į Darbo partijos gretas. Tarp judėjimą „Pirmyn, Lietuva“ steigėjų be paties A. Paulausko – jo žmona Jolanta Paulauskienė, politinis bendražygis eksparlamentaras Raimundas Paliukas, verslininkas Romualdas Patalavičius, buvęs Alytaus rajono savivaldybės administracijos vadovas Aurimas Truncė bei kelios dešimys kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.