M. Majauskas dar kartą išsigelbėjo – Seimas vėl nepritarė jo apkaltos komisijos idėjai

Ketvirtadienį Seimui pateiktas pakartotinis bandymas inicijuoti apkaltą Seimo nariui konservatoriui Mykolui Majauskui. Visgi, ir antrasis bandymas nebuvo sėkmingas. 

Konservatoriai Mykolas Majauskas ir Ingrida Šimonytė. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Konservatoriai Mykolas Majauskas ir Ingrida Šimonytė. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2018, 1:39 PM, atnaujinta Nov 15, 2018, 3:19 PM

Praėjusį antradienį šis klausimas buvo atidėtas, nes šią iniciatyvą 60 parlamentarų grupės vardu Seimui ketinęs pateikti „valstiečiams“ atstovaujantis parlamentaras Stasys Jakeliūnas paprašė pertraukos iki kito posėdžio.

Seimas ketina spręsti, ar sudaryti specialiąją tyrimo komisiją, kurį ištirs ir pateiks išvadą, ar yra pagrįstas Seimo narių grupės teikimas pradėti apkaltos procesą Seimo nariui M. Majauskui.

Ketvirtadienio posėdžio metu jis iškėlė dar negirdėtą informaciją, kurią opozicinė konservatorių frakcija sutiko itin karštai.

„Per praėjusį posėdį, kuriame buvo pateikimas, buvo išsakyti informacija, kuri sudarė papildomas aplinkybes. Kad gal visa frakcija darė įtaką ir spaudė M.Majauską kreiptis į prokuratūrą. Tai reiškia, kad M.Majauskas piktnaudžiavo ir partijos, bei frakcijos įtaka visuomenėje. Buvo minimi Andriaus Kubiliaus, Gabrieliaus Landsbergio, Ingridos Šimonytės ir net profesoriui Vytauto Landsbergio, jų pavardės stovi už M.Majausko“, – teigė S.Jakeliūnas.

„Visa frakcija ir jos vadovas gali būti net nusikaltimo bendrininkai. Apkaltos pagrindas yra ne tai, kas vyko anksčiau, po kas vyksta dabar. Jūs puikiai tą suprantate“, – sakė valstietis S.Jakeliūnas.

Po tokių žodžių G.Landsbergis prašė „stabdyti šitą melo festivalį“.

„Jums turėtų būti apkalta šiuo atveju, jei negalite patvirtinti savo informaciją. Nes man tai nėra žinoma jokia informacija apie ką jūs kalbate. Ir tai yra skirta pridengti nesėkminga biudžeto pateikimą“, – pakėlęs toną kalbėjo konservatorių lyderis.

A.Kubilius tikino, kad jis jaučia svetimą gėdą.

„Matydamas šią liūdną sceną, jaučiu labai stiprų svetimos gėdos jausmą. Man gėda už tai, kad S.Jakeliūnas turi gal sveikatos problemos, gal savų, kodėl stato jį frakcija į tokį vaidmenį. Mane neramina, aks darosi šitoje valstybėje, jei po šitokiais kliedesiais pasirašo Seimo pirmininkas ir premjeras“, – kalbėjo konservatorius.

Tolimesnė diskusija ir balsavimas dėl vyks vakariniame Seimo posėdyje.

Vakariniame posėdyje Robertas Šarknickas įvardijo situaciją, kada M.Majauskas būtų saugus.

„Padaryta didelė taktinė klaida apsaugant save, jei Seimo narys būtų į prokuratūrą padavęs žurnalistę Indrę Makaraitytę, tada sakyčiau, kad jis visiškai teisus. Bet jis pasirinko apkaltinti silpnąją grandį“, – tvirtino R.Šarknickas.

S.Jakeliūnas tvirtino, kad iš jo pastebėto M.Majausko elgesio po kovo 6 dienos, kai viešojoje erdvėje atsirado informaciją apie jo galimą seksualinį priekabiavimą, jis suprato, kad kažkas yra negerai. Politikas tvirtino, kad be to, kad yra ekonomistas, jis taip pat yra žmogus, kuris mėgsta detektyvus, o ypač psichologinius. „Ir M.Majausko hiperaktyvumas Seimo salėje yra noras paslėpti tuos poelgius“, – tvirtino S.Jakeliūnas.

Už komisijos pateikimą balsavo 51, prieš 46, susilaikė 13 parlamentarų. Šiai idėjai buvo dar kartą nepritarta.

Siūloma, kad iš 12 Seimo narių sudaryta komisija atliktų tyrimą iki 2019 m. balandžio 1 d.

Kaip pažymi apkaltos iniciatoriai, Seimo narys M. Majauskas piktnaudžiavo teise, jos suteiktomis procesinėmis priemonėmis ir savo, kaip Seimo nario, statusą visuomenėje panaudojo asmeniniais interesais, diskreditavo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos misiją, kartu – ir visą Seimą bei galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką, įsipareigojančią „gerbti ir vykdyti Konstituciją ir įstatymus“, „sąžiningai tarnauti Tėvynei, demokratijai, Lietuvos žmonių gerovei“.

Šių metų spalio 16 d. Seimas atmetė parlamentarų grupės siūlymą inicijuoti apkaltą Seimo nariui konservatoriui M. Majauskui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.