Seimo salėje vėl kibirkštys: Saulius Skvernelis pateikė pasiūlymą Gabrieliui Landsbergiui

Vyriausybės pusvalandžio metu konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis aršiai kritikavo valdančiųjų nenorą kalbėtis su streikuojančiais mokytojais ir uždavė klausimą premjerui Sauliui Skverneliui, prieš tai perskaitęs jautrų laišką, kurį tikino gavęs iš ugdymo specialisto, kurio atlyginimas siekia vos 430 eurų.

Premjeras ir konservatorių lyderis apsikeitė aštriomis replikomis.
Premjeras ir konservatorių lyderis apsikeitė aštriomis replikomis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2018, 1:51 PM, atnaujinta Nov 15, 2018, 5:37 PM

Primindamas diskusijų sulaukusį premjero pareiškimą, kad pedagogams turėti laisvo laiko ir uždirbti po tūkstantį eurų nėra galimybių, G.Landsbergis domėjosi, ar „premjeras bus garbingas pareigūnas, kuris atsiprašys tų, kuriuos įskaudino“.

Premjero atsakymas buvo ne mažiau kandus, mat jis suskubo vardyti konservatoriams valdant priimtus sprendimus, kurie lėmė gyventojų gaunamų pajamų mažėjimą ir ekonominę situaciją per krizę.

„Siūlau nepasiduoti propagandai ir neiškreipti citatų. LRT radijuje yra tokia galimybė perklausyti įrašą, jo niekas neištrynė“, – kalbėjo S.Skvernelis ir ragino G.Landsbergį išklausyti visą citatą.

Klausimą premjerui uždavusi parlamentarė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė Seimo salėje taip pat skaitė muzikos mokytojos laišką, kuriame buvo teigiama, kad  „dirbti tenka ir po 12 valandų, o mokytojas nevertas net valytojos atlyginimo“.

Komentuodamas laiško turinį, premjeras teigė, kad 70 proc. mokytojų po to, kai buvo įvesta etatinio mokytojų darbo apmokėjimo tvarka, atlyginimai augo, o kai kuriems net iki 300 eurų.

„Jei kiekvienas mokytojas dirbtų visu etatu, tai mokytojo atlyginimas būtų 1200 eurų, bet turime ir kitų problemų, apie kurias dažnai nenorima garsiai kalbėti,  kai, pavyzdžiui, mokytojo etatas dalijamas dviem pedagogams“, – apie naujos mokytojų etatinio apmokėjimo sistemos ypatumus kalbėjo premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.