Šiaulių politikai išgirdo Konkurencijos tarybos raginimą – atims pusvelčiui išnuomotas patalpas

 

Šiauliuose esanti vaistinė „Valerijonas“ iki šiol turėjo išskirtines sąlygas.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiauliuose esanti vaistinė „Valerijonas“ iki šiol turėjo išskirtines sąlygas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-15 06:26

Kelis mėnesius trypčioję Šiaulių miesto politikai galų gale įsiklausė į Konkurencijos tarybos raginimą išnuomoti patalpas aukcione už normalią kainą, o ne pusvelčiui, kaip yra dabar.

Šiaulių miesto taryba praėjusių metų pabaigoje dvejiems metams pratęsė Centro poliklinikoje esančių patalpų nuomos sutartį su vaistinę „Valerijonas“ valdančia įmone.

Už tai vaistinės šeimininkai įsipareigojo miesto bulvare esančios kitos savo vaistinės darbo laiką pailginti iki 1 val. nakties. Mat artimiausia budinti vaistinė yra tik Panevėžyje.

Triukšmas kilo, kai aukcione buvo išnuomotos patalpos kitoje poliklinikoje už 147,19 euro už kvadratinį metrą. Tad Šiaulių miestas per trejus metus už 35,67 kvadratinio metro ploto patalpą gaus net 190 tūkstančių eurų.

Tada paaiškėjo, kad patalpos poliklinikoje „Valerijono“ savininkams atiteko už kuklią 11,58 euro už kvadratinį metrą nuomos kainą.

Konkurencijos taryba perspėjo savivaldybę surengti skaidrią nuomos procedūrą, kuri neprasilenkia su Konkurencijos įstatymu ir ES nustatytomis pagalbos privačiam verslui taisyklėmis.

Šiaulių politikai kelis kartus atmetė teiktą siūlymą nutraukti galiojančią sutartį, nors Konkurencijos taryba ir užsiminė apie gresiančią 60 tūkst. eurų baudą.

Galiausiai politikai apsisprendė skelbti aukcioną su pradine 1 euro kaina, o dabartinę sutartį su „Valerijonu“ nutraukti.

„Aukciono metu bus nustatyta tikroji patalpų rinkos vertė.

Neabejoju, kad ji bus didesnė negu dabar, todėl mes teiksime reikalavimą atlyginti žalą, jei dėl dabartinio nuomotojo kaltės negalėsime patalpų išnuomoti aukcione didžiausią kainą pasiūliusiai vaistinei“, – kalbėjo Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Marijus Velička.

Pusvelčiui poliklinikoje nuomotas patalpas praradęs „Valerijonas“ nebedirbs ir iki 1 val. nakties, todėl teks ieškoti kitos vaistinės, kuri norėtų teikti tokias paslaugas.

Vaistinės „Valerijonas“ vadovė ir bendraturtė Almyra Girdenienė sakė, kad teismui jau apskundė Konkurencijos tarybos sprendimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.