Arvydas Lekavičius. Su Dramblio byla Panevėžys suklestės

Briuselis nuolat baksnoja, kad mūsų šalies sostinė viskuo ir per smarkiai lenkia kitus regionus, todėl reikia mažinti atotrūkį. Vilniuje susėdusi valdžia suka galvą, kokius čia ES fondus pasitelkus, kad bent šiek tiek būtų stumtelėta į priekį atsiliekanti provincija.

Arvydas Lekavičius, žurnalistas<br>V.Balkūno nuotr.
Arvydas Lekavičius, žurnalistas<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-16 08:32

Bet iš tiesų tam nereikia jokios europinės paramos – puikų periferijos gaivinimo receptą sukūrė Apeliacinis teismas. Jo vadovai nutarė, kad vadinamoji Dramblio byla turi būti nagrinėjama Panevėžio apygardos teisme.

Šis miestas iki šiol buvo nuošalyje nuo drambliškų reikalų. Mat projekto „Pirk dramblį“, kurio metu, STT ir prokuratūros nuomone, neteisėtai prodiuserio R.Skaisgirio buvo reklamuojama partija „Tvarka ir teisingumas“, rengėjai siekė surinkti pinigų Kauno zoologijos sodui. Kone visi kaltinamieji, jų advokatai, prokuroras ir liudytojai, kurių yra daugiau kaip du šimtai, yra iš Vilniaus.

Bet bylą reikia nagrinėti Panevėžyje. Tai – irgi į naudą. Juk daugeliui jos dalyvių valstybė turės sumokėti už atvykimą į teismą, o leisdami pinigus jie paskatins degalų pardavėjus arba autobusų kompanijas. Užtrukęs svetimame mieste norėsi pavalgyti, o gal net ir praleisti naktį. Tokie svečiai praturtins vietos verslininkus, kurie savo ruožtu gausiau pildys vietos biudžetą. Bylai užsitęsus turbūt teks nutiesti geležinkelį iki sostinės ir paleisti greitąjį traukinį.

Liudininkai ir kaltinamieji pradėtų į posėdžius keliauti su šeimomis, kad nesijaustų vieniši, todėl beregint suklestėtų turizmas, apie Panevėžį imtų sklisti kalbos po pasaulį, reikėtų dairytis vietos nemenkam oro uostui. Teks įsteigti ir zoologijos sodą – būtinai su drambliu. O šio gyvūno atvaizdas neabejotinai papuoš miesto herbą.

Netoli esantys Šiauliai, kuriuos Panevėžys bus smarkiai pralenkęs, pradės piktintis. Tačiau Apeliacinis teismas gali ir Šiauliams padėti. Kodėl neperkėlus E.Masiulio, R.Kurlianskio ir kitų veikėjų bylos į šį miestą? Vilniuje juk susirenka pilna salė jos dalyvių ir dar antra tiek žurnalistų. Kiek pinigų jie galėtų išleisti ketvirtame pagal dydį mieste!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.