Po žaibiškai išplitusio įrašo seniūnas atskleidė kitą nekaltai atrodžiusios šeimos pusę

„Storoka jų byla“, – kalbėdamas apie Pabalių kaime (Kauno r.) gyvenančią šeimą, kurioje ketvirtadienį vakare lankėsi policijos pareigūnai bei vaikų teisių specialistai, dūsavo Vilkijos apylinkių seniūnas Arūnas Bačiūnas. 

 D.Janačaras tiesiogiai transliavo pareigūnų ir vaikų teisių specialistų apsilankymą pakaunėje gyvenančioje šeimoje.<br> Lrytas.lt koliažas.
 D.Janačaras tiesiogiai transliavo pareigūnų ir vaikų teisių specialistų apsilankymą pakaunėje gyvenančioje šeimoje.<br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2018, 11:35 AM, atnaujinta Nov 17, 2018, 10:35 AM

Ši istorija galbūt neišsiskirtų iš visų kitų, tačiau šis apsilankymas buvo tiesiogiai transliuojamas per socialinį tinklą. Šios veiklos ėmėsi Donatas Jančaras, kurį sieja ryšiai su prieštaringai vertinamais politikais, o ir jis pats nesėkmingai bandė siekti politiko karjeros. 

D.Jančaras vėliau pripažino, kad jokių skandalingų aplinkybių užfiksuoti jam nepavyko. Vyras svarstė, kad taip nutiko dėl tiesioginės transliacijos. 

Policijos pareigūnai pas 4 vaikus auginančią šeimą atvyko gavus pranešimą, kad motina neprižiūri atžalų. 

Ketvirtadienį apie 16 valandą toks pranešimas atskriejo Bendrojo pagalbos centro (BPC) telefonu. Skambino neprisistatęs žmogus. Tai galėjo būti kaimynas, nes šeima gyvena daugiabutyje. 

Atvykusiems pareigūnams kilo įtarimas, kad 40 metų namų šeimininkė yra neblaivi, tačiau moteris atsisakė tikrinti girtumą. Pareigūnai tuomet iškvietė vaikų teisių specialistus. 

Netrukus grįžo ir vaikų tėvas, kuris buvo visiškai blaivus, todėl vaikai galėjo likti su juo namuose. Šis vyras yra gerai pažįstamas su D.Jančaru. 

Vilkijos apylinkių seniūnas A.Bačiūnas tikino gerai pažįstantis šią šeimą, kuri Pabaliuose gyvena apie du dešimtmečius. Vyras dirba Kaune ir net gauna neblogą atlyginimą, moteris augina vaikus. Jauniausiai dukrai – tik metai. 

„Didžiausia jų bėda – alkoholis“, – tikino seniūnas. Ketvirtadienį vakare jis telefonu kalbėjo su moterimi, kuri sunkiai rinko žodžius. 

Keliomis valandomis anksčiau eiliniam patikrinimui jie buvo atvykę į seniūniją ir tuo metu buvo visiškai blaivūs. 

„Dar pasidžiaugėme, kad viskas labai neblogai“, – pasakojo A.Bačiūnas. 

Pastarąjį kartą rimtų problemų dėl alkoholio šeimoje būta šiemet gegužės mėnesį. Tąkart abu tėvai įpūtė daugiau kaip 3 promiles alkoholio. 

Tuo metu pats seniūnas paėmė iš šeimos vaikus, tačiau vėliau susidarė įspūdis, kad viskas susitvarkė. Vaikai jiems buvo sugrąžinti. 

„Dabar dėmesys jiems vėl bus gerokai didesnis“, – mano A.Bačiūnas. Jo nuomone, vaikai iš šeimos dėl ketvirtadienio įvykių nebus paimti, nes vienas iš tėvų buvo blaivus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.