Andrius Tapinas kirto latvių pasveikinti neišvykusiai prezidentei: „Juk geriausio draugo gimtadienis“

Prezidentė Dalia Grybauskaitė šeštadienį neišskrido į Rygą, kur turėjo dalyvauti Latvijos Nepriklausomybės 100-mečio iškilmėse. Tam sutrukdė netikėtas karinių oro pajėgų lėktuvo „Spartan“ gedimas. Delegacija apie orlaivio gedimą buvo informuota jau atvykusi skrydžiui į Vilniaus oro uostą. Nusprendusi į Latviją nebevykti, prezidentė Latvijos žmones pasveikino oro uoste įrašytu vaizdo sveikinimu.

 A.Tapinas ir D.Grybauskaitė.
 A.Tapinas ir D.Grybauskaitė.
Andrius Tapinas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Andrius Tapinas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Dalia Grybauskaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Dalia Grybauskaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-11-18 14:00, atnaujinta 2018-11-18 16:22

Toks D.Grybauskaitės sprendimas užkliuvo žurnalistui Andriui Tapinui. Jis mano, kad buvo galima rasti kitų būtų nuvykti į iškilmes.

„Prezidentė neišvyko į Latviją pasveikinti jų su šimtmečiu, nes atvažiavus į oro uostą paaiškėjo, kad sugedo mūsų per beveik 30 metų užgyventas vienintelis karinis lėktuvas „Spartan“.

Čia man nesueina galai niekaip. Na, būna, sugenda. Bet tai geriausio tavo draugo gimtadienis. Tu prezidentas. Sėdi į limuziną, su švyturėliais Panevėžio trasoje, po to šiek tiek lėčiau ir po 2,5 valandų būni Rygoj. Su skrydžiu, transferiu ir panašiai būtų 1,5 valandos.

Dar vienas variantas – reisinis lėktuvas. 14:20 kyla iš Vilniaus, 15:15 jau Rygoj.

Pavėluotum valandą. Na, pusantros. Gal nespėtum į kokį vėliavos pakėlimą ar oficialią kalbą, bet visa Latvija žinotų, kad jų geriausias draugas vis tiek atvažiavo per lietų ir šlapdribą įveikęs visas kliūtis.

Paradas iki 17 valandos – spėji, šventinis koncertas – nuo 18:45, spėji ir manau, kad tikrai latviai džiaugtųsi, jei dar kalbą pasakytum kartu su Vėjuoniu.

Ne, tu nufilmuoji sveikinimą ir išvažiuoji namo. Gal aš kažko nežinau, gal čia būtų pažeisti kažkokie protokolai. Bet juk geriausio draugo gimtadienis. Vienas per šimtą metų“, – savo nuomonę socialiniuose tinkluose išdėstė A.Tapinas.

Vėliau „Lietuvos ryto“ televizijai Prezidentūros atstovė paaiškino, kad prezidentė svarstė vykti automobiliu, tačiau neva būtų nespėjusi į renginius, kuriuose turėjo dalyvauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.