Ašarų Seime nesulaikiusi A. Maldeikienė: „Einu į rinkimus, žinodama, kad mane spardys“

Trečiadienį Seime rengtoje konferencijoje „Sėkmės identitetas: aktyvi moterų veikla“ kandidatė į prezidento postą – parlamentarė Aušra Maldeikienė atvėrė širdį. Ji, negalėdama sulaikyti ašarų, susirinkusiems žmonėms garsiai sakė, kad nemato priežasčių kodėl jaunos moterys turėtų pasukti į politiką. Ji taip pat išvardijo visus sunkumus su kuriais pati susidūrė.

Aušra Maldeikienė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aušra Maldeikienė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aušra Maldeikienė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aušra Maldeikienė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aušra Maldeikienė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aušra Maldeikienė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 21, 2018, 8:14 PM, atnaujinta Nov 21, 2018, 9:07 PM

„Aš visada deklaravau ir galiu jums dabar tai pasakyti į akis – aš nesu politikė, aš esu žmogus, kuris atėjo į politiką. Ir viskas, ko aš norėjau savo gyvenime yra mokyti. Politika iš manęs atėmė bet kokią galimybę tai daryti. Aš labai ilgai priešinausi – 36 metus, gal net daugiau. Politikai sakė, kad darbas, kurį aš darau yra beprasmis. Politikų veidai kvailėjo „ant akių“, – sakė parlamentarė, pridurdama, kad ji nekalba apie lytį, o apie pačius politikus.

„Kai žiūri į Seime sėdinčių žmonių veidus, tu matai kaukes, jie net nesugeba vaidinti“, – kalbėjo politikė.

Kandidatė į prezidentus sakė suprantanti, kokie sunkumai ją ištiks artėjant rinkimams.

„Aš einu į prezidento rinkimus jau dabar žinodama, kaip mane spardys ir tai jau vyksta. Aš dar pavasarį parašiau sau laišką, kas bus, viskas pildosi tobulai. Aiškins, kad aš mokiausi ne ten, aiškins,kad balsas mano labai aukštas. Jei rodys Maldeikienę, rodys paskvilius“, – sakė kandidatė, pridurdama, kad savo laiške įvardijo ir tai, kad niekas nepriešgyniaus Gitanui Nausėdai, nes „už jo stovi galia ir pinigai“.

Politikė tvirtino, kad niekada nėra „garsiai šaukusi“ dėl mokytojų algų, įvardindama ir save.

„Dėl savęs kaip ir visos moterys aš nueinu į kampą, užsidarau namuose ir verkiu. Normali moteriška reakcija, kaip išspręsti problemą. Ar protinga, aš nežinau. Bet rėkiu, kada skriaudžia kitus“, – kalbėjo parlamentarė.

„Aš iš tikrųjų esu tas žmogus, kuris pirma mąsto, o jaučia tik po to“, – kalbėjo A.Maldeikienė, pridurdama, kad dažnai Seimo salėje jos balsas būna vienišas – politikė nepritaria tiems įstatymų projektams, kuriuos palaiko absoliuti dauguma.

Ragino nesirinkti politiko duonos

A.Maldeikienės pranešimo konferencijoje tema „Iššūkiai ir galimybės moterims Lietuvos politikoje“. Visgi, jaunoms moterims parlamentarė pasirinkti politikos nerekomendavo.

„Kreipiuosi į jaunas moteris, kurios nori eiti į politiką. Jūs turite du kelius – kaip pasidaryti karjerą: tapkite nuolankios, pakankamai pilkos, kalbėkite tai ką reikia ir renkitės gerais kostiumėliais. (…) arba galite rinktis kitą kelią – eiti ir mąstyti. Ir tada tame keliame jums bus daug sunkiau, nei vyrams. Jūsų proto niekas nematys, jūsų išsilavinimas bus pamintas. Jums visą laiką primins dalykus, kurių jūs net nedarėte“, – vardijo ji.

„Aš tikrai atidaviau pusę savo gyvenimo jūsų vaikams“, – į konferencijos dalyvius kreipėsi A.Maldeikienė.

„O atėjau į šią Seimo salę pasakyti – pusė Seimo yra idiotai ir avinai. Ir tą galiu ramiai pakartoti, esu 6 kartus nubausta už aiškius pasakymus, o man atsakė, kad tai nėra politiko retorika. Aš žinau, ko nori iš moterų politikių – paklusnumo, tylos, pritarimo. Taip atsiranda Gretutės, kurių darbas pasišypsoti Seimo salėje, kad būtų gražu ir malonu“, – numanomai apie buvusią parlamentarę, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos narę Gretą Kildišienę kalbėjo A.Maldeikienė.

Ji teigė, kad negali pasakyti, ar moterims reikia aukoti savo gyvenimą dėl politikos, nes anot politikės, „Lietuvoje nėra politikos“.

Ji tvirtino, kad jei galėtų dar kartą pasirinkti gyvenimą, sprendimą eiti į politiką priimtų vėl.

„Ir aš vėl žudyčiausi Seime, kaip jau darau dvejus metus. Man reikia iškentėti iki gegužės 12 dienos ir dar kelias savaites patyčių, po to dar metus. Aš išlaikysiu“, – su ašaromis akyse sakė A.Maldeikienė.

Primindama, kad moteris labai ankstyvoje vaikystėje išmoko „tylėti ir rasti, kur tu kalta esi“.

„Aš nežinau moterys, ar jums reikia eiti į tą politiką. Patikėkite, kai tave kasdien spardo, labai daug laiko užima vakare – mano maldos laikas ilgėja, meditacija ilgėja, kad smegenys liktų ramios. Jos vis dar ramios. Bet aš labai bijau, kad mano vaikams dar po dvejų metų bus labai sunku į mane žiūrėti“, – susirinkusiems sakė parlamentarė.

„Aš nežinau, kodėl aš čia atėjau, aš tiesiog labai nemoku meluoti“, – savo pranešimą baigė A.Maldeikienė. Jos žodžiai buvo palydėti ilgais plojimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.