Sukilimas prieš Šiaulių valdžią: tarybos nariai nori pašalinti miesto vadovus

Grupė Šiaulių tarybos narių užsimojo nušluoti iš karto visus miesto vadovus. Tokį teikimą pasirašė 15 tarybos narių iš 31.

 Šiaulių miesto merą A.Visocką pagrasinta nušalinti per teismą.<br> G.Šiupario nuotr. iš archyvo
 Šiaulių miesto merą A.Visocką pagrasinta nušalinti per teismą.<br> G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2018, 12:25 PM, atnaujinta Nov 22, 2018, 12:27 PM

Nepartinį merą Artūrą Visocką bus siekiama nušalinti per teismą, o vicemerą buvusį socialdemokratą Domą Griškevičių ir administracijos direktorių konservatorių Antaną Bartulį atstatydinti praradus tarybos narių pasitikėjimą.

Perversmo priežastis – taikos sutartimi pasibaigęs savivaldybės ginčas su Šiaulių areną valdančia viešąja įstaiga „Pramogų sala“.

Teigiama, kad pristatydamas koncesijos sutarties pakeitimus A.Bartulis įvardijo, jog tai ekonomiškai naudinga savivaldybei. Bet esą išsiaiškinta, jog tai prasilenkia su tiesa, o nuo tarybos narių buvo nuslėpta, kad Aukščiausiasis teismas konstatavo, jog vykdant koncesijos sutartį savivaldybei buvo padaryta beveik 600 tūkstančių eurų žalos.

Anot dalies miesto politikų, taryba buvo suklaidinta – esą žinodami visus faktus jie nebūtų balsavę už koncesijos sutarties pakeitimus. Pažymima, kad šiam sprendimui net nebuvo parengtas privalomas antikorupcinis vertinimas.

Šiaulių vadovams išsiųstame dokumente priekaištaujama, kad Vilniaus komercinio arbitražo teisme nutraukus civilinę bylą atsisakyta beveik 215 tūkst. eurų permokos koncesininkui, 21,2 tūkst. eurų palūkanų už naudojimąsi biudžeto pinigais ir 5 proc. metinių palūkanų.

Apskaičiuota, kad miestui padaryta apie 250 tūkst. eurų žalos.

Konservatorių, socialdemokratų, liberalų, „darbiečių“ ir visuomeninio Valerijaus Simuliko rinkimų komiteto narių pasirašytame teikime užsimenama, kad iš kaltų asmenų gali būti per teismą pareikalauta atlyginti padarytą žalą.

Bet atostogaujantį A.Visocką pavaduojantis vicemeras D.Griškevičius sakė, kad mesti kaltinimai galima korupcija – juokingi: „Šiauliuose turime tokią tradiciją gruodį rengti interpeliacijas.“

Vicemeras nusistebėjo, kad dabar dalis kaltinimų pažėrusių politikų patys balsavo už taikos sutartį su Šiaulių arenos valdytoju: „Prieš buvo tik du liberalai, o vienas susilaikė.

Dabar 9 pritarusieji naujai koncesijos sutarčiai stoja į tariamą kovą su korupcija.“

Anot D.Griškevičiaus, kovotojai su tariama korupcija turėtų patys atsisakyti mandato, nes jie balsavo už sumažintą koncesijos mokestį ir už atimamą galimybę dabartiniam koncesininkui prasitęsti sutartį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.