Tarp kitko. Rinkimų vajui tinka it reklaminė byla

Į savivaldybių tarybas besiveržiantys kai kurie politikai, matyt, taip ištroškę valdžios, kad prieš dvi savaites paskelbus rinkimų kampanijos pradžią į priekį puolė net klupinėdami.

Alvydas Ziabkus<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Alvydas Ziabkus<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2018, 11:40 AM

Ar tik nebus vienas pirmųjų suklupęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ Palangos skyriaus vadovas 75-erių J.Masalskas?

Mat į kurorto vadovus besitaikantis veikėjas vietos žiniasklaidai pažėrė žodžių, nuo kurių daugeliui atvipo lūpa: „Manau, kad mūsų kraštuose į mero postą turėtų kandidatuoti lietuviai, o kitų tautybių žmonės negalėtų būti konkurentai.

Gerbiu moterų grožį, bet žmonėms rekomenduočiau rinktis merą ūkininką.“

Šiuos J.Masalsko išvedžiojimus nedelsdama sau pritaikė išvaizdi socialdemokratų kandidatė į Palangos merus S.Grigorian, kurios tėvas yra armėnas.

Moteris kreipėsi į prokuratūrą prašydama įvertinti, ar viešai paskelbtoje politiko nuomonėje nėra nusikalstamo tautinio ar lyties diskriminavimo požymių.

J.Masalskui pradėjus griežtai neigti, kad taip sakęs, kurorto laikraštis paskelbė, jog „tvarkietis“ iš tiesų buvo rėžęs dar stipriau: „Jinai pati turėtų susiprasti, kad į merus Lietuvoje turi eiti lietuvis. Juk negali eiti čigonas, rumunas koks nors arba armėnas.“

Sunkoka pasakyti, kiek tokiais postringavimais palangiškių balsų užsidirbs J.Masalskas, apsiskelbęs superpatriotu.

Bet jeigu pačioje rinkimų kampanijos pradžioje kurorte skandalą sukėlusio šio asmens atžvilgiu bus pradėtas ikiteisminis tyrimas ir byla nukeliaus į teismą, už kurstymą diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl lyties ar tautybės grėstų bauda arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Tačiau į tokias niūrias perspektyvas garbaus amžiaus kurorto politikas moja ranka ir toliau lyg jauniklis trykšta energija. „Bus nemokama reklama“, – taip apie galimas akistatas su teisėsaugininkais kalba J.Masalskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti