Ramūnui Karbauskiui regalijas siūlys antrą kartą?

Šiaulių rajono garbės piliečio regalijų kartą atsisakęs Ramūnas Karbauskis vėl pateiktas kandidatus svarstančiai komisijai. 2017 m. pradžioje „valstiečių“ lyderis šio titulo atsisakė – buvo išbrauktas iš sąrašo iki Tarybos balsavimo.

 R.Karbauskis antrą kartą pasiūlytas Šiaulių rajono garbės piliečiu.<br> D.Umbraso nuotr.
 R.Karbauskis antrą kartą pasiūlytas Šiaulių rajono garbės piliečiu.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2018, 5:03 PM, atnaujinta Nov 26, 2018, 5:04 PM

Ir šįkart milijonieriui garbingą vardą suteikti pasiūlė ta pati organizacija Atviras Šiaulių rajono jaunimo centras. Jis įsteigtas ir išlaikomas to paties R.Karbauskio. 

„Centro patalpos (kurios siekia 600 kvadratinių metrų) ir personalas visiškai išlaikomi jo įkūrėjo Ramūno Karbauskio ir jo valdomų įmonių, todėl tai vienintelis privatus atviras jaunimo centras Lietuvoje“, - rašoma tinklapyje www.kursenai.lt

Netrukus 49-ąjį gimtadienį švęsiančio R.Karbauskio kandidatūrą pasiūliusi organizacija išvardijo Seimo naro, mecenato, Šiaulių rajono jaunimo centro steigėjo nuopelnus: „už pastangas ir indėlį suteikiant prasmingo laisvalaikio leidimo ir ugdymosi neformalioje aplinkoje galimybes Šiaulių rajono jaunimui pastaruosius 20 metų“.

Pažymima, kad R.Karbauskis „įsteigė Šiaulių rajono jaunimo centrą, suteikė organizacijai patalpas, materialinę bazę, aprūpino žmogiškaisiais ištekliais, kurie padėjo sėkmingai vykdyti ir plėtoti organizacijos veiklą. Nuo 1997 metų kasmet jaunimui organizuojamos stovyklos Dengtiltyje, kurios įtraukia apie 300 jaunių žmonių iš Šiaulių rajono. R.Karbauskis 10 proc. indėliu prisidėjo prie Jaunimo centro patalpų ir paslaugų modernizavimo projekto, kuris įgyvendintas 2016 m., užtikrino centro veiklos tęstinumą ir pakankamą žmogiškų išteklių išlaikymą, kad centras galėtų kokybiškai dirbti“.

Be to, nurodoma, kad politikas yra žinomas mecenatyste socialiai pažeidžiamiems žmonėms, įvairiems kultūros renginiams, rengia ir remia Naisių vasaros festivalį, Rasos šventę, Užgavėnių, šv. Kalėdų renginius, išgarsino Naisių gyvenvietę, ženkliai prisidėjo prie jos infrastruktūros sutvarkymo. 

2017 m. R.Karbauskis buvo atrinktas verčiausiu iš keturių kandidatų ir turėjo tapti pirmuoju Šiaulių rajono garbės piliečiu. Mat iki tol būdavo nominuojami Kuršėnų miesto garbės piliečiai.

Šiaulių rajono garbės piliečio regalijomis politikas tąkart nepasidabino. Mat kaip tik tada buvo kilęs skandalas dėl politikui priklausančios įmonės lizinguojamo automobilio bendrapartietės Gretos Kildišienės šeimai. R.Karbauskis prieš posėdį paprašė Šiaulių rajono tarybos jo kandidatūros nebesvarstyti.

Panašu, kad šį kartą R.Karbauskis nesulauks  didelės konkurencijos. Savivaldybės tinklapyje www.siauliairaj.lt skelbiama, kad „antroji teikta kandidatūra Šiaulių rajono 2018 m. Garbės piliečio rinkimams neatitiko Garbės piliečio vardo suteikimo nuostatų sąlygų ir tvarkos. Buvo paprašyta patikslinti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.