Raseiniuose – vėl STT kratos

Raseinių rajono savivaldybę antrąkart per tris savaites užgriuvo STT agentai. Antradienį pareigūnai išsivedė korupcija įtariamus du valdininkus, be to, sulaikė dar tris privačių įmonių atstovus.

STT agentai jau gerai žino kelius į Raseinių rajono savivaldybės kabinetus.
STT agentai jau gerai žino kelius į Raseinių rajono savivaldybės kabinetus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-28 06:43, atnaujinta 2018-11-28 06:44

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai sulaikė Raseinių rajono savivaldybės Ekonomikos departamento Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vedėją Vilmantą Bacį ir Vietinio ūkio ir turto valdymo skyriaus vyriausiąjį specialistą Rytį Radavičių.

Valdininkų darbo vietoje ir namuose atliktos kratos, paimta dokumentų. Kratos darytos ir kitų trijų įtariamųjų darbo bei gyvenamosiose vietose.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl įtarimų, kad Raseinių rajono savivaldybėje organizuojant ir vykdant įvairius viešuosius pirkimus kai kurioms įmonėms buvo sudaromos palankios sąlygos juos laimėti, o už tai įmonių atstovai valdininkams atsilygindavo įvairiais kyšiais.

Šios kratos ir sulaikymai gali būti susiję su lapkričio 5-ąją atlikta STT operacija, kai buvo sulaikytas buvęs Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktorius Remigijus Ačas, savivaldybės įmonės Raseinių autobusų parko vadovas Vladislovas Šimaitis, dar trys privačių įmonių atstovai.

Tyrimo duomenimis, per šią bendrovę R.Ačas galėjo gauti didelės vertės (daugiau kaip 9500 eurų) kyšį. Vienas įmonės darbuotojas įtariamas tiesiogiai papirkęs R.Ačą, o kitas – užmaskavęs šį kyšį finansinėmis operacijomis.

Raseinių meras Algirdas Gricius sakė nedaug žinantis apie šią situaciją: „Operacija nėra susijusi su mano kuruojama sritimi. Kiek suprantu, tyrimas atliekamas dėl buvusio administracijos direktoriaus R.Ačo vadovavimo laikotarpiu įvykdytų viešųjų pirkimų.“

Pasak mero, šįkart į savivaldybę atėjusius STT pareigūnus domino melioracijos projektai: „Jie taip pat susiję su buvusio administracijos vadovo kuruotais reikalais.“

Neseniai teismas pripažino, kad Raseinių rajono taryba neteisėtai iš administracijos direktoriaus posto atleido R.Ačą. Teismo sprendimu jis turėjo būti nedelsiant sugrąžintas į darbą.

„To nebus, nes aš nušalinau sugrąžintąjį administracijos direktorių. Prieš tai pasikonsultavau su ikiteisminį tyrimą kuruojančia Šiaulių apygardos prokuratūra, kuri mano sprendimą laiko teisėtu“, – sakė Raseinių meras A.Gricius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.