Viktoras Pranckietis: „Esu už tai, kad vaikų mušti negalima“

„Žinių radijo“ laidoje laidoje „Pozicija“ dalyvavęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigė, kad jo parašo po dokumentu, kad vaiko teisių pagrindų įstatymą reikia taisyti, jo parašo nėra.

Seimas, viktoras pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Seimas, viktoras pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2018, 8:23 AM, atnaujinta Nov 28, 2018, 9:10 AM

„Mano parašo ten nėra, nes pirmiau reikia išsiaiškinti situaciją. Yra dvi konkuruojančios pusės, jos siekia to paties – kad vaikai nebūtų paimami ir šeimos jaustųsi saugiai, bet tai darosi skirtingais būdais. Aš kategoriškai kalbu apie tai, kad vaikų mušti negalima, esu už tai, kad nekentėtų vaikai“, – aiškino jis.

Situaciją Seimo pirmininkas apibūdino kaip gyvenimiškų pamokų mokymosi procesą ir pridūrė, kad jis skausmingas. „Visi esame tokioje stadijoje, kai reikia persvarstyti savo darbą. Stringa ne įstatymas, o jo įgyvendinimas ir ministerija teikia siūlymus, kurie reikalingi įgyvendinimo tobulinimui“, – sakė V.Pranckietis.

Seimo pirmininkas šiek tiek kritikavo ir socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio darbą, mat buvo sudarytos prielaidos tam tikram susipriešinimui ir pridūrė, kad už esamą situaciją yra atsakinga visa vaiko teisių apsaugos sistema.

Kalbėdamas apie mokytojų streikus, V. Pranckietis teigė, kad streikuoja vos trys procentai mokytojų, vadinasi, jo žodžiais tariant, reforma nėra tokia jau bloga, jei tik mažą dalis jos nesuprato ir nepritaria.

Kitą savaitę Seime švietimo ir mokslo ministrei Seime numatyta interpeliacija. „Gruodžio 3 dieną ministrė pažadėjusi pateikti atsakymus į interpeliacijos klausimus, o gruodžio 4 dieną vyks balsavimas Seime. Jei jau sukelta tokia nevaldoma diskusija – ministerija problemų turi“, – apie situaciją kalbėjo V. Pranckietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?