Ramūnas Karbauskis persigalvojo dėl susitikimo – prisijungs prie Sauliaus Skvernelio

Tebesitęsiant mokytojų streikui ir stringant deryboms tarp Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) ir profesinių sąjungų, premjeras Saulius Skvernelis pakvietė parlamentinių partijų vadovus į susitikimą Vyriausybėje, kurio metu siūlo aptarti su vaiko teisių pasauga bei švietimo strategija susijusius klausimus.

 R.Karbauskis vakarop nusprendė, kad visgi prisijungs prie S.Skvernelio.
 R.Karbauskis vakarop nusprendė, kad visgi prisijungs prie S.Skvernelio.
E.Gentvilas į susitikimą neatvyks.<br>M.Patašiaus nuotr.
E.Gentvilas į susitikimą neatvyks.<br>M.Patašiaus nuotr.
G. Landsbergis tikina premjerui pasiūlęs kitą susitikimo laiką.<br>T.Bauro nuotr.
G. Landsbergis tikina premjerui pasiūlęs kitą susitikimo laiką.<br>T.Bauro nuotr.
G. Paluckas taip pat pirmadienio susitikime nedalyvaus.<br>M.Patašiaus nuotr.
G. Paluckas taip pat pirmadienio susitikime nedalyvaus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 2, 2018, 11:02 AM, atnaujinta Dec 2, 2018, 6:45 PM

Opozicinių partijų lyderiai kritiški – pirmadienį reikalai, vargu, ar pajudės.

Partijų lyderiai – skeptiški

Trys naujienų portalo lrytas.lt kalbinti opozicinių partijų lyderiai patvirtino, kad susitikime pirmadienį jie nedalyvaus. Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis aiškino, kad premjerui pasiūlė kitą susitikimo laiką – jau po interpeliacijos ministrei Jurgitai Petrauskienei bei po Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išvadų paskelbimo ministrės atžvilgiu atliekamame tyrime.

Liberalų sąjūdžio lyderis Eugenijos Gentvilas taip pat tikino, kad pirmadienį į Vilnių nevyks, mat turi svarbių darbų Klaipėdoje: „Ką mums ten veikti? Derėtis, kaip išsaugoti ministrę? Truputį nesupratau premjero. Ne penktadienį šaukti pirmadienio ryto susitikimą, mus norima įvilioti į kažkokias diskusijas apie ministrės ar reformos ateitį...“

Tokios pačios pozicijos laikosi ir socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas, jis tikino, kad reikia daugiau laiko tinkamai pasiruošti tokiam susitikimui.

„Žinau, kad pirmadienio susitikime liberalų ir konservatorių lyderiai nedalyvaus, socialdemokratų lyderis taip pat, tai, matyt, ponas S.Skvernelis susitiks su pono R.Karbauskiu“, – šyptelėjo G.Paluckas.

R.Karbauskis žadėjo nedalyvauti

Nors anskčiau naujienų portalas lrytas.lt skelbė, kad premjerui, su Ramūnu Karbauskiu posėdžiauti neteks, mat ir jis jau pranešė, kad susitikime Vyriausybėje nedalyvaus, o vietoje savęs į jį delegavo Rimą Baškienę, sekmadienio vakarą buvo pranešta, kad jis pasigalvojo.

Su naujienų portalu lrytas.lt susisiekusi jo atstovė Dalia Vencevičienė sakė, kad R. Karbauskis planuoja vykti į premjero rengiamą susitikimą.

Vos tik premjeras paviešino idėją dėl partijų susitarimo sprendžiant mokytojų streikų krizę, ji iš karto sulaukė R. Karbauskio pritarimo ir palaikymo.

„Šis susitarimas būtų svarbus dėl švietimo sistemos ateities, siekiant išvengti įvairių politinių manipuliacijų, ir galų gale būtų užtikrintas stabilumas šioje srityje, kad mokytojai galėtų ramiai dirbti, o mokiniai – mokytis“, – yra sakęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis R. Karbauskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.