Dovydo Mikelio taikinys – Neringos mero postas

Metų pradžioje iš Neringos savivaldybės vicemero pareigų savo noru pasitraukęs Dovydas Mikelis grįžta į politiką ir grumsis dėl kurorto mero posto. Jo kandidatūrą palaiko Kuršių nerijoje sukurtas visuomeninis rinkimų komitetas „Vieninga Neringa“.

Iš vicemero pareigų pasitraukęs D. Mikelis (kairėje) -  visuomeninio rinkimų komiteto "Vieninga Neringa" sąrašo lyderis.<br> G.Pilaičio nuotr.
Iš vicemero pareigų pasitraukęs D. Mikelis (kairėje) -  visuomeninio rinkimų komiteto "Vieninga Neringa" sąrašo lyderis.<br> G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-10 17:10, atnaujinta 2019-01-30 16:51

Neringos tarybos narys Dovydas Mikelis kartu su savo bendraminčiais jau žengė pirmąjį oficialų žingsnį tikslo link - Vyriausioji rinkimų komisija įregistravo visuomeninį rinkimų komitetą „Vieninga Neringa“, kuris dalyvaus savivaldybių tarybų rinkimuose.

„Vieningą Neringą“ įsteigę 32 kurorto gyventojai pasisako už permainas, aktyvesnį vietos bendruomenės dalyvavimą sprendžiant įvairias Kuršių neriją jaudinančias socialines, ekonomines, ekologines problemas.

Visuomeninio rinkimų komiteto "Vieninga Neringa" steigėjai vieningai patvirtino sąrašo lyderio D. Mikelio kandidatūrą į Neringos savivaldybės merus.

Socialdemokratas D.Mikelis kovą pats pasiprašė atleidžiamas iš Neringos savivaldybės vicemero pareigų. Jas perėmė Narūnas Lendraitis - liberalų valdomos Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas.

Iš Klaipėdos persikėlęs į Kuršių neriją N.Lendraitis atsisveikino su Liberalų sąjūdžiu. Pradėjęs dirbti Neringoje vicemeru jis ketino jungtis prie savivaldybės taryboje daugumą sudarančios socialdemokratų frakcijos.

Neringos meras socialdemokratas Darius Jasaitis tada aiškino, jog tarp jo ir bendražygio D.Mikelio jokia juoda katė nebuvo perbėgusi: „Jis atleistas paties prašymu, nes turi šiokių tokių asmeninių projektų, kurie nebūtų suderinami su vicemero pareigomis".

D.Jasaitis patikino, jog gerai sutaria su D.Mikeliui: "Mes vienoje komandoje liekame, dirbame kartu, einame kartu į rinkimus“.

D.Mikelis savo pasitraukimo iš vicemero posto priežasčių irgi plačiau neatskleidė: „Lieku savivaldybės taryboje. Ką čia daugiau komentuoti? Tai savanoriškas prašymas, ir tiek. Esame vieninga ir graži komanda. Kaita visada gerai, nereikia užsisėdėti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.