Seimas priėmė rezoliuciją dėl griežtesnių sankcijų Rusijai

Seimas pirmadienį priėmė rezoliuciją, kuria po incidento Kerčės sąsiauryje ragina Vakarus iškelti Rusijai konkrečius reikalavimus, kurių neįvykdžius būtų įvestos griežtesnės sankcijos.

 Parlamentarai siūlo nuo reagavimo į Rusijos išpuolius pereiti prie konkrečių veiksmų, kuriuos Rusija turėtų atlikti, įvardinimo, o jų neįvykdžius, taikyti „žymiai efektyvesnes ir platesnes sankcijas“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Parlamentarai siūlo nuo reagavimo į Rusijos išpuolius pereiti prie konkrečių veiksmų, kuriuos Rusija turėtų atlikti, įvardinimo, o jų neįvykdžius, taikyti „žymiai efektyvesnes ir platesnes sankcijas“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2018, 4:59 PM

Dokumentu Seimas „ragina iš esmės keisti Vakarų strategiją Rusijos agresijos sulaikymo atžvilgiu“. Už rezoliuciją balsavo 79 Seimo nariai ir du susilaikė.

Parlamentarai siūlo nuo reagavimo į Rusijos išpuolius pereiti prie konkrečių veiksmų, kuriuos Rusija turėtų atlikti, įvardinimo, o jų neįvykdžius, taikyti „žymiai efektyvesnes ir platesnes sankcijas“.

Seimo Užsienio reikalų komiteto parengta rezoliucija siūlo Rusijai kelti šiuos reikalavimus: Kerčės sąsiaurį ir Rusijos okupuotas teritorijas perduoti Jungtinių Tautų kontrolei, išlaisvinti Ukrainos piliečių politinius kalinius ir karo belaisvius.

Pasak dokumento, to nepadarius, „turi būti nedelsiant pritaikytos visapusiškos sankcijos, be kita ko, apimančios Rusijos dujų, naftos ir finansų sektorius, įskaitant ir jos pašalinimą iš SWIFT sistemos“.

Rusija praėjusį mėnesį Kerčės sąsiauryje užėmė tris ukrainiečių karinio laivyno laivus ir sulaikė jų įgulas. Be to, Kijevas apkaltino rusus varžant laivų judėjimą šiuo sąsiauriu, jungiančiu Azovo ir Juodąją jūras. Maskva tvirtina, kad Ukrainos laivai neteisėtai įplaukė į jos teritorinius vandenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.