S. Skvernelis kreipėsi į žvalgybos institucijas dėl konservatorių ryšių su Kremliumi, VSD gavo raštą

Premjeras Saulius Skvernelis prieš antradienio Seimo posėdį žurnalistams sakė, kad kreipėsi į atsakingas institucijas dėl galimybės, jog Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai dirba Kremliui.

Premjeras Saulius Skvernelis. <br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis. <br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis ir konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis.<br>T.Bauro nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis ir konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 11, 2018, 10:10 AM, atnaujinta Dec 11, 2018, 2:23 PM

„Laikausi kiekvieno savo žodžio, kurį pasakiau. Ir nuo jų neatsitraukiu“, – sakė premjeras.

Paklaustas, gal dėl to reikia kreiptis į specialiasias tarnybas, premjeras atsakė, kad „tas ir yra padaryta“.

„Pasiimkite sąrašą, kas yra kriminalinės žvalgybos, arba žvalgybos subjektais, į tuos ir yra kreiptasi“, – sakė premjeras. Paklaustas, kada jis tai padarė S.Skvernelis atšovė, kad „tada, kada galvojau, kad reikalinga kreiptis“. Jo teigimu, kreipimosi turinys yra „slaptas raštas“.

Valstybės saugumo departamento (VSD) atstovė spaudai Aurelija Katkuvienė naujienų portalui lrytas.lt patvirtino, kad raštas yra gautas, bet jo turinio komentuoti negali, nes jis pažymėta „riboto naudojimo žyma“. 

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis pasakojo, kad tokios informacijos jis neturi.

„Kad jie dirba labai dažnai taip, kaip būtų naudinga kitoms valstybėms, tai atrodo., Bet ar dirba su Kremliumi, tai aš nežinau. Bet tokios informacijos aš neturiu“, – sakė R.Karbauskis.

Juokauti jau nebeišeina

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis tokią premjero žinią vertino nevienareikšmiškai. Politikas tikino, kad premjero elgesys yra neatsakingas.

„Neišeina juokauti niekaip. Pats veiksmas diskredituoja patį premjerą ir jo postą. Tokio rango žmonės turi atsakingai žiūrėti kaip jie elgiasi ir komunikuoja, kokių veiksmų imasi. O įtraukti į tokią primityvią, „gražulišką“ kovą tarnybas, kurios turi užtikrinti mūsų visų saugumą, yra mažų mažiausiai neatsakinga“, – sakė jis.

Konservatorių lyderio teigimu, reikėtų pagalvoti, ar premjeras dar gali užimti savo pareigas. „Jei premjeras neatsitraukia nuo šios savo linijos, suprantu, kad yra didelė įtampa tiek dėl biudžeto, galbūt ir artėjančių prezidento rinkimų, S.Skvernelis nesusitvarko su savo emocine būkle. Galbūt tada reikėtų pasvarstyti, ar jis yra tinkamas eiti pareigas“, – lrytas.lt sakė G.Landsbergis.

Konservatorė Rasa Juknevičienė Seimo salėje prašė Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto atstovų jau rytoj pakviesti specialiųjų tarnybų atstovus, kurie premjero kalbas apie konservatorių ir Kremliaus ryšius patvirtintų.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad praėjusią savaitę premjeras Seime prabilo apie galimybę, kad opozicijoje dirbantys konservatoriai galimai dirba Kremliui.

S.Skvernelis tą kartą sakė, kad dėl konservatorių slaptojo plano nuversti teisėtai išrinktą Lietuvos valdžią kreipsis į specialiąsias tarnybas.

Pasak premjero, tarnybos turi ištirti, ar konservatoriai tokiais planais nevykdo Kremliaus slaptųjų tarnybų siekių.

„Taip, tikrai kyla tokių įtarimų. Kreipsimės į tarnybas, nes kas yra daroma mūsų kolegų, tikrai atrodo, kad yra Kremliaus politikos vykdymas, yra abejonių, ar tai sąsajų su Rusijos specialiomis tarnybomis. Manau, kad mūsų specialiosios tarnybos atsakys. Tokių prielaidų galima daryti“, – Seime Vyriausybės valandoje teigė premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.