S. Skvernelis tvirtina, kad kreipimesi į žvalgybą nėra žodžio „konservatoriai“

Premjeras Saulius Skvernelis pateikė naujų detalių apie kreipimąsi į žvalgybos institucijas. Antradienio ryte, paklaustas, gal dėl galimų konservatorių ryšių su Kremliumi, reikia kreiptis į atsakingas institucijas, premjeras atšovė, kad jau yra kreiptasi. Tačiau po biudžeto savo žodžių pakartoti jis nebenorėjo.

 Premjeras Saulius Skvernelis ir konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis. <br> J.Stacevičiaus nuotr. 
 Premjeras Saulius Skvernelis ir konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis. <br> J.Stacevičiaus nuotr. 
Premjeras Saulius Skvernelis. <br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 11, 2018, 3:52 PM, atnaujinta Dec 11, 2018, 4:27 PM

Paprašytas konkrečiai įvardinti kreipimosi objektą, premjeras tikino, kad tai yra „procesai, vykstantys šalyje“.

„Kreipimesi nėra įvardintų konservatorių, nei partijos, nei frakcijos. Tai jei jie patys prisiskyrė, tai, matyt, nerimas kažkoks yra“, – sakė S.Skvernelis.

Premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas antradienį BNS patikslino, jog kreiptasi į Valstybės saugumo departamentą, Antrąjį operatyvinių tarnybų departamentą, Lietuvos kriminalinės policijos biurą, Valstybės sienos apsaugos tarnybą, Vadovybės apsaugos departamentą, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą, Muitinės departamento Muitinės kriminalinę tarnybą, Specialiųjų tyrimų tarnybą bei Kalėjimų departamentą.

Žurnalistams paprašius konkrečiau apibrėžti priežastį – streikus, ar mitingus, premjeras prakalbo aptakiai.

„Ne tik tai, kas šiuo metu vyksta, bet ir inspiracijos. Matome tą pačią Prancūziją, kas stovi ir kokios valstybės pradėjo ausys lįsti. Tos tarnybos turi atlikti darbą, nes procesams įtaką gali daryti ir išorėje ir viduje. Ir dar kriminalinis pasaulis, kurias turėjome omenyje prieš 10 metų kalbėję apie riaušes prie Seimo“, – sakė S.Skvernelis, omenyje turėdamas galimą Rusijos įtaka streikams Prancūzijoje.

Paprašytas dar kartą pakartoti savo teiginius apie konservatorius, premjeras prabilo apie destrukciją.

„Aš apie konservatorius savo pozicijos nekeičiau, o kreipiausi dėl to, kas man priklauso pagal pareigas kaip ministrui pirmininkui. Aš galvoju, kad konservatoriai yra politinė jėga, kuri iš tikrųjų užsiima destrukcija, nenori išlaukti to momento, kada savo darbu nori įgyti rinkėjų pasitikėjimą. Nori tai daryti, kaip įprasta šiai politinei jėgai, sumaištį kelti“, – kalbėjo jis.

S.Skvernelis žurnalistams taip pat priminė „senus laikus: savanorių maištus, sprogdinimus. Tai nieko naujo“. Premjeras susinervino ir po klausimo, ar gali būti, kad jo minėti kriminalinio pasaulio atstovai gali būti žurnalistas Andrius Tapinas ar Švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas. „Jūs unikalus esate iškraipyti žodžius, aš nesakiau tokios frazės“, – tvirtino S.Skvernelis.

Praėjusią savaitę, S.Skvernelis prabilęs apie galimus konservatorių ryšius ir Kremliaus daromą įtaką, teigė, kad ir sekmadienį Vilniuje rengtas mitingas galėjo būti šio bendravimo padarinys. O valdžią kartu su konservatoriais verčia ir žurnalistas A.Tapinas.

„Manau, kad premjeras patiria tikrai didelę įtampą ir stresinė situacija neleidžia adekvačiai reaguoti į įvykius“, – naujausias aplinkybes įvertino konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis.

„Būna kartais, prisišneki žiniasklaidai, pusę dienos nerviniesi ir galvoji, ką pasakyti. Premjerui reikėtų atsiprašyti konservatorių ir žiniasklaidos. Gal jis nurimo po biudžeto priėmimo, tada atsipalaidavęs kažką pakalbi. Premjeras turi suprasti savo padėties svorį. Jo žodžiai lemia daug“, – žurnalistams Seime kalbėjo politikas.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad premjeras apie galimus konservatorių ryšius ir Kremliaus daromą įtaką prabilo praėjusią savaitę, Vyriausybės valandos metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.