Po nesėkmės radijo laidoje – Viktoro Pranckiečio atsakymas dėl „Gyvulių ūkio“

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sureagavo į internautų kritiką ir trečiadienio pavakare savo socialinio tinklo „Facebbok“ paskyroje pranešė, kad netrukus planuoja atsiversti Georgo Orwello knygą „Gyvulių ūkis“. Prie šios žinutės jis pasidalijo knygos fotografija ir lakoniškai prie nuotraukos parašė: „Skaitysiu“. Ši žinutė taip pat sulaukė dėmesio, tiesa, dalis komentatorių siūlė tą pačią knygą dar kartą atsiversti ir laidos vedėjui, nes jo klausimas buvo suformuluotas gana painiai.

 V.Pranckietis kritikams atkirto dėl nesusikalbėjimo radijo laidoje.
 V.Pranckietis kritikams atkirto dėl nesusikalbėjimo radijo laidoje.
 V.Pranckietis kritikams atkirto dėl nesusikalbėjimo radijo laidoje.<br>T.Bauro nuotr.
 V.Pranckietis kritikams atkirto dėl nesusikalbėjimo radijo laidoje.<br>T.Bauro nuotr.
 V.Pranckietis kritikams atkirto dėl nesusikalbėjimo radijo laidoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 V.Pranckietis kritikams atkirto dėl nesusikalbėjimo radijo laidoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 12, 2018, 5:44 PM, atnaujinta Dec 12, 2018, 6:03 PM

Istorija, paskatinusi interneto komentatorius parašyti ne vieną šmaikštų komentarą apie Seimo pirmininką prasidėjo trečiadienio rytą, kai komentuodamas antradienį priimtą kitų metų biudžetą, „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ V. Pranckietis suklydo ir nesuprato, ko jo klausia žurnalistas.

Laidos vedėjui priminus, kad radijo eteryje trečiadienį kalbėjęs Vilniaus universiteto (VU) ekonomistas Romas Lazutka tvirtino, kad biudžeto struktūra, kuri yra naudinga stambiajam verslui. „Jis teigė, kad iš esmės tai nėra, ką žadėjo valstiečių valdžia, nes rinkėjams buvo žadama kas kita“, – sakė laidos vedėjas.

Toliau diskusija pakrypo apie valdžios neišpildytus pažadus ir laidos vedėjas užsiminė, kad situacija kartais panaši į vaizduotą G. Orwelo knygoje ir frazę „Gyvulių ūkis“ paminėjo kaip aliuziją į minėtos knygos siužetą, bet Seimo vadovas suprato kiek kitaip.

„Dėl to gyvulių ūkio. Jūs turbūt girdite tik vieną pusę – VU profesoriaus pasakymą, kuris gyvulių ūkyje turbūt niekada nėra buvęs. Ir jis galėtų pagarbiau kalbėti apie gyvulių ūkius, pamatęs, koks ten yra darbas. O ne iš karto reikšti nuomonę, kaip yra gerai gyvulių ūkiuose. Nes šis ūkis Lietuvoje yra susitraukęs turbūt tris kartus, lyginant su tuo, koks jis būdavo 1916 metais. Susitraukė gyvulių skaičiai“, – kalbėjo V.Pranckietis.

Laidos vedėjas, supratęs apie ką kalba Seimo pirmininkas į situaciją sureagavo tik žodžiais „O, Dieve, mes kalbame apie perkeltinę prasmę“. „Nežinau, ką jūs čia turite omenyje“, – ramiai jam sakė Seimo vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.