R. Karbauskis turi patvirtinimą, kad S. Skvernelis į žvalgybą kreipėsi pagrįstai

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis trečiadienį žurnalistams pasakojo, kad antradienį jis susipažino su dokumentu, kurio pagrindu premjeras Saulius Skvernelis kreipėsi į žvalgybos institucijas.

Lietuvos biudžeto projektas, seimas, biudžetas, tvirtinimas, Seimo posėdis, Saulius Skvernelis<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos biudžeto projektas, seimas, biudžetas, tvirtinimas, Seimo posėdis, Saulius Skvernelis<br>D.Umbraso nuotr.
LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis. <br>M.Patašiaus nuotr.
LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 12, 2018, 1:26 PM, atnaujinta Dec 12, 2018, 3:41 PM

„Taip, aš skaičiau tekstą, kuris turi žymą „Slaptai“. Jis rodo, kad S.Skvernelis kreipėsi į tarnybas pagrįstai. Tai yra grėsmė nacionaliniams saugumui, konkrečiai įvardinti asmenys, kurie tą grėsmę sukelia. Manau, kad mūsų tarnybos turi labai atsakingai į tai reaguoti“, – sakė R.Karbauskis ir pridūrė, kad premjeru dėtas jis būtų padaręs tą patį.

„Minima labai daug asmenų“, – sakė jis, bet konkretaus skaičiaus politikas neįvardino.

Jis tvirtino, kad pažyma buvo adresuota jam, kaip frakcijos seniūnui. 

Tuo metu Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis BNS teigė panašios pažymos negavęs.

„Ne, nesu gavęs nei šiomis dienomis, nei anksčiau pažymos apie tokią grėsmę, todėl komentuoti neturiu ką“, – tvirtino jis.

Seimo vadovas teigė negalįs paaiškinti, kodėl informacija apie grėsmę nacionaliniam saugumui pateikta ne jam, o frakcijos seniūnui.

R.Karbauskis negalėjo atsakyti, ar minimi asmenys yra politikai, ar dirba Seime. Jis tik galėjo patvirtinti, kad tai nėra profesinių darbuotojų sąjungų atstovai. „Ten jos tikrai nėra minimos“, – žurnalistams sakė valstiečių lyderis.

R.Karbauskis, paklaustas, ar minėtas dokumentas yra susijęs su paskutiniu metu šalyje vykstančiais įvykiais, galbūt protestais, konkrečiai atsakyti negalėjo.

„Aš galiu pasakyti tik tiek, kad dokumente šnekama apie grėsmę nacionaliniam saugumui ir nestabilumą valstybėje“, – kalbėjo politikas.

Jis tikėjosi, kad visuomenė sužinos šio tyrimo išvadas. „Ta informacija yra susijusi dar ne su teisminiais procesais, o su procesais, kurie kelia grėsmę nacionaliam saugumui“, – tvirtino R.Karbauskis.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad antradienį premjeras paskelbė, kad kreipėsi į žvalgybos institucijas dėl „procesų, kurie vyksta šalyje“. Premjeras vėliau neigė, kad kreiptasi buvo dėl Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų.

Premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas antradienį BNS patikslino, jog kreiptasi į Valstybės saugumo departamentą, Antrąjį operatyvinių tarnybų departamentą, Lietuvos kriminalinės policijos biurą, Valstybės sienos apsaugos tarnybą, Vadovybės apsaugos departamentą, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą, Muitinės departamento Muitinės kriminalinę tarnybą, Specialiųjų tyrimų tarnybą bei Kalėjimų departamentą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.