Raseinius drebina mūšis: susirėmė meras Algirdas Gricius ir nušalintasis Remigijus Ačas

Raseinių rajono savivaldybėje užvirė kova dėl išlikimo – susirėmė meras Algirdas Gricius ir nuo pareigų nušalintas administracijos direktorius Remigijus Ačas.

Apskųstas R.Ačas irgi pasiskundė.
Apskųstas R.Ačas irgi pasiskundė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2018, 12:37 PM

Ir A.Gricius, ir R.Ačas jau kreipėsi į prokuratūrą. Pirmasis antrąjį apkaltino neteisėtai užėmus administracijos direktoriaus kabinetą, o R.Ačas merą – tarnybinių įgaliojimų viršijimu ir piktnaudžiavimu nevykdant teismo priimtų sprendimų.

Žaibai tarp buvusių bendražygių įsiplieskė metų pradžioje, kai buvo gauta R.Ačui nepalanki Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos išvada.

Pavasarį Raseinių merui trečiuoju bandymu pavyko išversti iš posto administracijos direktorių R.Ačą, bet jis apskundė sprendimą ir laimėjo teisinį ginčą.

Į talką kvietė policininkus

Regionų apygardos administracinio teismo Šiaulių rūmai lapkričio 22-ąją nusprendė, kad atleidžiant administracijos vadovą buvo padaryta procedūrinių pažeidimų, todėl nutarta R.Ačą skubiai sugrąžinti į darbą.

Pergalę teisme šventęs politikas kreipėsi į Registrų centrą, kuris įregistravo jį administracijos direktoriumi.

Bet su ikiteisminį tyrimą dėl R.Ačo galimos korupcijos vykdančiais prokurorais pasikonsultavęs A.Gricius kitą dieną savo potvarkiu nušalino direktorių nuo pareigų.

Nepaisydamas to R.Ačas praėjusią savaitę atėjo į darbą ir sėdėjo direktoriaus kabinete.

Meras bandė išprašyti R.Ačą, buvo pasitelkęs ir policiją: „Pasakiau, kad jam ne vieta kabinete, nes jis nušalintas. Jis neina, tai juk neišnešiu.

Policininkai sakė, kad jis viešosios tvarkos nepažeidinėja – nei šūkauja, nei mušasi, paprasčiausiai sėdi, ir viskas.“

Pasak A.Griciaus, parodžius dokumentų su R.Aču pavyko susitarti – jis į darbą Raseinių savivaldybėje jau nebevaikšto.

R.Ačas pasijuto tapęs auka

Tačiau R.Ačas tikino, kad taip elgdamasis tik vykdė antstolės nurodymus: „Po STT vizitų šioje savivaldybėje niekas nenori padėti parašo, čia – ne svajonių darbas.“

Anot nušalinto direktoriaus, eidamas į darbą jis užfiksavo neteisėtus mero veiksmus, o po to kreipėsi į prokuratūrą dėl piktnaudžiavimo ir įgaliojimų viršijimo. R.Ačas įsitikinęs, kad tokiu elgesiu meras vykdo savo politinę kampaniją – rinkėjams rodo, kaip principingai elgiasi.

„Kai laimėjau bylą dėl atleidimo, meras man pasakė, kad geriau mokės teismo sprendime numatytus po beveik 100 eurų kasdien, bet neįleis manęs į savivaldybę. Tai ir daroma“, – kalbėjo politikas.

Teismas nustebino prokurorus

R.Ačo sugrąžinimas į darbą tapo staigmena ir lapkričio pradžioje ikiteisminį tyrimą pradėjusiems pareigūnams. Per STT operaciją sulaikytam buvusiam administracijos direktoriui pateikti įtarimai dėl kyšio paėmimo už išskirtinai palankias viešojo pirkimo sąlygas vienai konkrečiai įmonei.

Skirdama kardomąją priemonę prokuratūra nežinojo, kad R.Ačas sulauks palankaus teismo sprendimo.

Šiaulių apygardos prokuratūra dar nenagrinėjo nei R.Ačo, nei A.Griciaus skundų, nes jie pirmiausia nukeliavo į Generalinę prokuratūrą. Tikėtina, kad sprendimas bus priimtas ne anksčiau kaip tarpušvenčiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.