Arūnas Dumalakas. Du viename, bet ne „Snickers“. Kas? Ogi R.Šimašius!

Liberalias pažiūras ir atvirumą vis pabrėžiantis sostinės vadovas R.Šimašius nėra atsakęs į du klausimus.

V.Jurkūno pieš.
V.Jurkūno pieš.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 12, 2019, 7:00 AM

Pirmasis – paprastų vilniečių. Pareiškęs, kad antrą kartą sieks mero posto, R.Šimašius vis dažniau skuba į tribūną pasakoti, ką nuveikė 2018-aisiais, ir, negana to, kokius kalnus netrukus nuvers. Tad kyla pagrįstas klausimas, kas tas kalbėtojas – meras ar kandidatas?

Į kitą klausimą, kurį užduoda savivaldybės tarybos opozicija, R.Šimašius taip pat niekada neatsako. Merui oponuojantys politikai ne kartą klausė: kada jis jiems užleis tribūną, nes ir jie turi ką vilniečiams pasakyti? Kad ne viskas taip gražu ir gera tame Vilniuje.

Taip nutiko ir šią savaitę. R.Šimašius visą valandą Žinių radijo studijoje pasakojo, kokie puikūs buvo 2018-ieji, kiek asfalto ir šaligatvių paklota, ir kokie dar geresni bus 2019 metai, dažniau vartodamas įvardį „aš“, o ne „mes“. Lyg meras pats gatves būtų asfaltavęs.

Kalbėjo visą valandą R.Šimašius savivaldybei už tai sumokėjus. Taigi jo, kandidato į merus, kalba – už mokesčių mokėtojų pinigus.

Išmanančių miesto ūkio reikalus savivaldybėje yra ne vienas. Tarkim, mero posto nesiekiantis vicemeras L.Kvedaravičius. Arba puikus kalbėtojas Miesto ūkio ir transporto departamento vadovas V.Pauža. Jie gal net geriau nei R.Šimašius papasakotų, kas nuveikta ir kokių problemų iškilo.

Tuo metu opozicijos atstovas A.Čaplikas sakė jau praradęs viltį, kad R.Šimašius užleis tribūną ar bent jau sutiks viešai padiskutuoti apie miesto reikalus.

Ne, vienintelis kalbėtojas yra R.Šimašius, ir nesunku suprasti kodėl. Jis jau neberengia susitikimų su seniūnijų gyventojais, nes į juos susirenka aktyvūs gyventojai, kurių agituoti artėjant rinkimams nereikia. Jie ir taip apsisprendę ir tokiais susitikimais jų nuomonės nepakeisi.

O štai pasigirti per radiją – kas kita. Juk kalbėtojo balsas pasiekia ir iš namų retai išeinančio pensininko ausis, išgirsta ir tie, kuriems Vilniaus vadovo veikla iki šiol galbūt nekėlė pasitikėjimo.

Vienintelis dalykas, kurį opozicijai pavyko pasiekti, – išsireikalauti, kad būtų pažymima, jog tas vienintelis kalbėtojas giriasi už savivaldybės arba mokesčių mokėtojų pinigus. Anksčiau ir to nebūdavo.

Bet ar tai garbinga? Vargu. Lygiai kaip ir negarbinga Liberalų sąjūdžiui, su kurio vėliava R.Šimašius žygiavo į praėjusius rinkimus, tėkštelėti 30 tūkst. eurų rinkimų paslaugų teikėjui „SCL Elections Limited“. Tai prieš kelias savaites pripažino Vyriausioji rinkimų komisija.

Nedeklaravus šių išlaidų buvo renkami vilniečių asmeniniai duomenys rinkimų kampanijai. Kur tie duomenys dabar yra ir kam naudojami? Suprantama, R.Šimašius į tai neatsakys.

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.